Mielinės bandelės su cinamonu

Mielinės bandelės su cinamonu


"Gyvenimas yra tai, kas vyksta, kol jūs esate užsiėmęs kitais darbais."
 (John Lennon) 


Kiekvienais metais šaltuoju sezonu namai pakvimpa cinamonu.. Ech, tos skaniosios mielinės bandelės.. Niekad jų neatsivalgau, o jei dar pieno yra...
Šiaip aišku vietoj cinamono galima dėti varškės masę (su razinomis ar be), mėgstamą pudingą, galų gale kokią uogienę ar tiesiog uogas. Žodžiu įdarą galima pasirinkti vos ne bet kokį, bet čia aš rašysiu apie cinamoną :)


Tešlai reikės:

500 g miltų
7 g sausų mielių
kokių 3 su kaupu šaukštų cukraus (paprastai iš akies pilu)
žiupsnio druskos
125 ml šilto pieno
2 kiaušinių
~100 g sviesto

Gamybos eiga:
Miltus dažniausiai naudoju persijotus (perku tokius), sudedam į juos mieles, išmaišom, tada įmaišom cukrų, druską, vėl išmaišom, įmušam kiaušinius, vėl viską gerai išmaišome, supilame šiltą pieną, ištirpintą sviestą (sviestą galima tiesiog ištirpinti kartu su pienu) ir minkom minkom minkom kol tešla tampa elastinga, nelimpa prie rankų... Norint kad tešla gerai pakiltų, pienas neturėtų būti per karštas (ir aišku ne šaltas - na jis turi būti šiltas, šiltesnis nei kambario temperatūra, kad pirštą įdėjus galima būtų keliolika sekundžių tikrai palaikyti). Tešlą uždengiame rankšluosčiu ir dedam ant radiatoriaus kildint. Paprastai kildint reikia 1,5-2 valandos - kol padvigubėja tešlos kiekis.
Kai tešla iškyla dar šiek tiek ją paminkome, padaliname į kelias dalis ir iškočiojame stačiakampį (kad gera tešla matosi ir iš to, kad kočiojant šiek tiek susitraukia vis, elastinga tokia).

Įdarui reikės:
Kambario temperatūros sviesto (iš akies)
Cinamono
Cukraus

Gamybos eiga:
Tepame sviestą ant iškočiotos stačiakampio formos tešlos bei pabarstome ant viršaus cukraus ir cinamono mišinį (vėl iš akies viskas, kam patinka saldžiau - daugiau cukraus, kas labiau mėgsta cinamoną - tiesiog jo nepagailėkite). Tešlą suvyniojame į vyniotinį ir supjaustome maždaug pusantro piršto storio riekutėm.
Bandeles dėti į įkaitintą iki 210 C orkaitę 10-15 min.
Skanaus!

P.S. Idėja - norite pyrago - galite bandeles glaudžiai sudėti vieną šalia kitos į tokį apskritimą, gausis gražiai susuktų roželių pyragas :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More