Obuoliniai blyneliai
Atrodo visą gyvenimą ieškai laimės, o randi vis patirtį. Ir štai, vieną dieną apsidžiaugi - "štai ji, Laimė!" ir po kiek laiko pasirodo - ne, ir vėl patirtis...
Neįsivaizduoju pusryčių be blynų.. Na aišku ne kiekvieną rytą juos kepu, bet keletą kartų į savaitę - būtinai. Išbandžiau įvairiausių blynų variancijų - nuo lietinių, plikytų iki amerikietiškų ir t.t. Savo tinklaraštyje pateiksiu savo favoritus - mėgstamiausius tiek savo, tiek mano šeimynos blynus, o šį kartą, būtent obuolinių blynų receptą. Juk taip paprasta ir skanu pateikti juos pusryčiams!
Blynams reikės (šios porcijos užtenka 2 suaugusiems ir 1 vaikui):
2 kiaušinių
2-3 šaukštų cukraus
0,5 stiklinės miltų (ar šiek tiek daugiau, jei patinka sausesni, storesni)
0,5 stiklinės pieno
2 nemažų obuolių
Gamybos eiga:
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų - trynus išplakame iki purumo (galima tam šiek tiek cukraus įdėti), sumaišome kartu su miltais, pienu. Nulupame ir su burokine tarka sutarkuojame obuolius, juos įmaišome į trynių masę. Baltymus išsukame su cukrumi iki standžių putų ir sumaišome kartu su obuolių-trynių mase. Kepame ant sviesto arba aliejaus. Valgome su mėgstama uogiene ar klevų sirupu, grietine ar pan - žodžiu kaip patinka. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą