Varškės sausainiai

Varškės sausainukai


"Palaiminti idiotai, nes jie yra laimingiausieji žmonės žemėje." 

(Laotse)

Jau seniai norėjau nusipirkti kokį nors pagalbininką sausainiams daryti - ką neseniai visai padariau. Ir smagu turėti tookį diiidelį švirkštą, kurio pagalba galiu nesunkiai suteikti sausainiams formą bei dekoruoti kepinius (šita opcija dar laukia savo išbandymo) :) Na o ta proga reikia gi kokius sausainiukus išsikepti. Ir štai jie, patys paprasčiausi, greit paruošiami, bet vis tik skoniu nelabai ypatingi varškės sausainiai. Bet kitą kartą mėginsiu kokį kitą receptą palyginimui. Reikia gi atrasti tobulą varškės sausainių receptą!



Sausainiams reikės:
~350 g varškės masės (pertrinta varškė, aš naudojau tiesiog vanilinius sūrelius)
5 šaukštų cukraus
vanilinio cukraus (iš akies)
žiupsnelio druskos
1,5 stiklinės miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės aliejaus (galima keisti tirpintu sviestu)

Gamybos eiga:
Į varškę įmaišome cukrų, vanilinį cukrų bei druską. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į varškės masę. Maišant po truputėlį supilame aliejų.


Tešlą siūlyčiau kiek palaikyti (jei naudojat tirpintą sviestą, galima ir šaldytuve). Jei neturime specialaus aparačiuko sausainiams formuoti, kočiojame tešlą, supjaustome arba įspaudžiame formeles. Kepam iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol pradės geltonuoti šiek tiek, apie 20 min (priklauso nuo storio tešlos). Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More