Varškės tešlos pyragas su obuoliais
"Visų pasaulio tobulintojų amžina bėda - jie niekada nepradeda nuo savęs."
(F. Wilder)
Užėjo ūpas išsikept pyrago. Klausiu savo vyro, kokio jis norės - obuolių ar varškės. O jis lepteli, kad nesvarbu. Na gerai, sakau aš, bus varškės obuolinis :) taigi pyragas šiek tiek kitoks nei įprasti, nes nėra tiek sluoksnių (paprastai gi būna tešla, tada varškės sluoksnis, tada obuolių sluoksnis, kartais ant viršaus vėl tešlos sluoksnis ir pan), nėra labai lengvas, bet visai gardus. Idėją kažkur nužiūrėjau, bet šiaip gaminau viską iš akies, tik rašiausi proporcijas, kad paskelbti, jei pavyktų :) Žodžiu pasiraitom rankoves ir į darbą! :)
Jums reikės:
2 didesnių kiaušinių
170 g cukraus
žiupsnio druskos
2 arbatinių šauštelių vanilinio cukraus
250 g kambario temperatūros sviesto
250 g varškės
5-6 šaukštų grietinės
7 šaukštų miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
5-6 obuolių
2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
2 arbatinių šaukštelių cinamono
1 valgomojo šaukšto krakmolo
Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska bei vaniliniu cukrumi iki purios, grietinės tirštumo masės. Sviestą išsukame iki purumo, dedame grietinę, varškę, viską išmaišome ir sumaišome kartu su kiaušinių mase. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sumaišome su varškės mase. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą (aš naudojau 22 cm tortinę su nuimamais kraštais), sukrečiame tešlą. Obuolius nulupame, sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su cukrumi, cinamonu bei krakmolu ir dedame ant varškės masės.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą