Moliūgo blyneliai
Žavesys - tai būdas gauti "taip" nepateikus jokio konkretaus klausimo :)
Tęsiant blynų - favoritų temą pristatau moliūgo blynelius. Skanūs, paragavus tikriausiai nelabai kas galėtų pasakyti, kad jų sudėtyje yra moliūgo, tad puikiai tinka šios daržovės nelabai valgantiems vaikams. Iš žemiau surašytų porcijų drąsiai pamaitinsite kokius 4 žmogeliukus. Moliūgų tyrę galima paprasčiausiai susitrinti smulkintuvu (blenderiu) arba trumpai apvirus sutrinti, arba naudoti orkaitėje kepto moliūgo tyrę žodžiu kaip patogu. Manau galima naudoti ir tarkuotą moliūgą, tik tada jis labiau jausis blynuose. Taip pat blynelius galima daryti nesaldžius, tada tiesiog sumažinkite cukraus kiekį. Dėl prieskonių - neturite visų, tai ir nedėkite, bet šiaip jie priduoda blyneliams to skanaus pikantiškumo, kuris čia labai tinka.
Jums reikės:
2 kiaušinių
80 g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
150 g moliūgo tyrės
170 g pieno
5 šaukštai tirpinto sviesto (galima pakeisti aliejumi)
300 g miltų (arba kiek mažiau, žiūrėti pagal tešlos tirštumą)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono
1 arbatinis šaukštelis malto muskato riešuto
žiupsnelis druskos
Gamybos eiga:
Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su dalimi cukraus bei vaniliniu cukrumi iki purios masės, sudedame moliūgo masę, išsukame atsargiai, supilame pieną, tirpintą sviestą (ar aliejų), išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei prieskoniais ir įmaišome į trynio-pieno masę. Baltymus išplakame su likusiu cukrumi bei druska iki standžių putų ir iš lėto sumaišome su blynu mase. Kepame ant aliejaus arba sviesto, pateikti galima su grietine ar jogurtu (matyt ir kiti priedai tinka, tiesa sakant nemėginau, nes kažkaip visai gerai ir paprasti priedai tinka).
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą