Prancūziškas skrebutis su įdaru

Prancūziškas skrebutis su įdaru


Logika nuves tave nuo taško A iki taško B. Vaizduotė - visur.

Kartais internete prirankioju visokiausių idėjų, kažkada vaikystėje tekdavo pusryčiaut ar šiaip pavalgyti pas savo draugę, - prisimenu, kaip jos mama kartas nuo karto iškepdavo prancūzišką skrebutį... (na kad taip jis vadinasi sužinojau tik praėjus daug daug metų)..
Aišku pats savaime tas skrebutis labai skaniai susivalgo, ale reikia gi "pamandravoti" :) Panašaus tipo skrebučius jau esu dariusi, tik įdarą dariau kiek kitokį - naudojau vanilinį varškės sūrelį ir mėlynes. O šį kartą šiek tiek kitaip. Vyras tik pradėjęs valgyti paklausė: "bus dar?" (tuo pačiu metu mažasis išrankuolis sakė tą patį, tik apie filmukus, kuriuos rodė televizorius..) Žemiau pateiksiu kiekius,  kuriuos sunaudojau 3 skrebučiams pagaminti. Vaisius galima naudoti kokius tik norite.




Skrebučiams reikės:
Baltos duonos (patogu naudoti Toste tipo duoną, geriausiai šiek tiek leisti padžiūti - galima išvakarėse išimti iš maišelio) riekelių (panaudojau 6 vnt)
kiaušinių (panaudojau 2)
pieno (iš akies)
cukraus arba cukraus pudros (vėl iš akies)
šokoladinių sūrelių (Jums patinkančių skonių, panaudojau juos 3)
banano (man užteko pusės)
kivio (irgi pusės užteko)
sviesto kepimui

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakam su cukrumi, supilame pieną. Skrebučius įdedame į plakinį ir leidžiame sugerti plakinį. Kuo šlapesnis skrebutis, tuo skanesnis - bent man.
Sūrelius sutriname šakute, dedame ant vieno skrebučio, ant sūrelio masės uždedame papjaustyto banano bei kivio. Uždengiame kitu skrebučiu ir šiek tiek paslegiame.


Kepame ant sviesto kol gražiai apskrus, tada apverčiame ir kepame kitą pusę. Galima skaninti cukraus pudra. Skanaus!


1 komentarai (-ų):

MD rašė...

Labai skanūs gavosi, niam niam :)

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More