Marcipanų pyragas

Marcipanų pyragas


"Kaltink save, o ne saulę, jei tavo sodas nežydi" - Kinų patarlė

Kažkaip užsikrėčiau kokiu tais marcipanų virusu - vartau įvairius receptus ką galėčiau iš jų padaryti. Lyg pati juos galėčiau valgyti (o patikėkit, kaip noriu). Šį kartą - labai lengvai paruošiamas, bet labai skanus (kam patinka marcipaninės masės skonis) pyragas. Originalus receptas slepiasi čia, aš jį kiek pakoregavau ir su sąlyga, kad dabar ne abrikosų sezonas, žalius abrikosus keičiau džiovintais ir įdėjau banano.



Jums reikės:
4 kiaušinių
100 g rudojo cukraus
175 g sviesto
175 g marcipaninės masės
keli lašeliai migdolų ekstrakto (nebūtina)
110 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
10 džiovintų abrikosų
bananas

Gamybos eiga:
Ištirpiname sviestą, paliekame jį ataušti. Jei naudojam džiovintus abrikosus -  pamerkiame juos vandenyje (jei negaila, galima naudoti brendį ar koki saldų likerį). Kiaušinius iki purios masės išplakame su cukrumi, sudedame atvėsusį sviestą bei marcipaninę masę, migdolų ekstraktą ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į pyrago masę. Kepimo formą ištepame sviestu arba bent jau patiesiame kepimo popierių (aš naudojau 18 cm tortinę), pilame šiek tiek masės, kad padengti dugną. Supjaustome abrikosus bei bananus ir sudedame ant pyrago "dugno" bei užpilame likusia mase.

Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Apie 30-40 kepimo minutę pažiūrėkite ar pyrago viršus per daug nenurudavo, jei taip, uždenkite folija. Skanaus!

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

puiki žiemiška transformacija - fantastiškai atrodo :)

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More