Makaronai su Bolognese padažu

Makaronai su Bolognese padažu


Į vieną burną dviejų šaukštų neįgrūsi. Kinu patarlė.

Šį patiekalą matyt jau kiekviena (-as) savo virtuvėje gaminusi (-ęs) yra. Iš jo net ir daug variantų galima padaryti - nedėkit faršo - bus alia vegetarinis variantas, jei tinkamas sezonas - naudojam natūralius pomidorus (aišku juos troškinti reiktų ilgiau, bet skonis tikrai to vertas), jei ne - konservuotus ir t.t. Kadangi mano sode pomidorai jau seniai pasibaigę, gamybai naudojau konservuotus savo sultyse. Neapsigaukit - pomidoru padažu to nepakeisit ;) Pačio padažo aš visuomet gaminu kiek daugiau nei planuojame suvalgyti - jo pasilieku kitai dienai, nes po pagrindu galima pasidaryti gardžią sriubą - Aludarių arba Čili.


Jums reikės:
Faršo (aš šį kartą naudojau kiaulienos)
Svogūnų
Česnako
Morkų
Paprikos
Saliero stiebų (jei patinka - aš tai nenaudoju, nes visiškai manęs ši daržovė nežavi - naudoju nebent saliero šaknis sriubai pagardinti ir t.t.)
Mėgstamų prieskonių (tinka rūkyta paprika, prieskoninių žolelių mišiniai ir t.t.) bei druskos su pipirais
Savo sultyse konservuotų pomidorų
Makaronų (aš paprastai naudoju spagetti)
Parmezano sūrio (arba Džiugo)

Gamybos eiga:
Visų pirma pasiruošiame daržoves. Susmulkiname svogūną, sutriname česnaką, burokine tarka sutarkuojame morką, griežinėliais supjaustome saliero stiebus, pasmulkiname papriką. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir apkepiname svogūnus, vėliau sudedame česnakus, morkas, salierus, paprikas. Viską lengvai pakepinę išimame iš keptuvės, į kurią sudedame faršą ir taip pat lengvai apkepiname. (Štai kas pas mus iš tiesų gamina maistą :))

Apkepinę faršą atgal į keptuvę sudedame daržoves, supilame su visomis sultimis pomidorus. Uždengiame ir troškiname bent jau pusvalandį laiko. Sudedame mėgstamus prieskonius ir ragaujame.

Išverdame makaronus, sudedame į lėkštę, ant viršaus pilame mėsos - daržovių padažą bei užtarkuojame sūrio. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More