Varškės ir rūgpienio blynai

Varškės ir rūgpienio blynai


"Jei mokame atsispirti savo aistroms, tai paprastai ne todėl, kad esame stiprūs, o todėl, kad tos aistros silpnos."
(Fransua de Larošfuko)



Tęsiant skaniausiųjų - mūsų šeimos blynų favoritų temą pateikiu Jums kitą receptą - šiuos blynus kepu dažnai, jie visiems patinka (vaikams taip pat), skonis įdomus, net sunku pasakyti iš ko jie padaryti nežinantiems sudedamųjų dalių. Blynus galima interpretuoti savaip - aš dažnai taip pat sudedu banano ar (ir) tarkuoto obuolio - skonio tikrai nesugadina :)



Blynams reikės (nurodyto kiekio turėtų pakakti 2 suaugusiems ir 1 vaikui):
2 kiaušinių
65 g cukraus
~200 g rūgpienio (galima keisti kefyru ar pan)
~5 g (na keli geri žiupsniai) sodos
200 g miltų
~90 ml karšto vandens (iš akies pilu dažniausiai, nedaug reikia)
~200 g varškės (ar sūrelių)

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki kol masė padvigubės, tarps tiršta ir puri. Į šią masę supilame rūgpienį, sumaišytą su soda, gerai išmaišome, tada miltus, vėl gerai išmaišome, karštą vandenį ir varškę ir vėl viską gerai išmaišome. Kepame ant aliejaus arba sviesto, pateikiam su mėgstama uogiene, grietine, klevų sirupu ar pan. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More