Trinta porų sriuba

Trinta porų sriuba


"Nepatirsi - negyvensi".
(Volteras)

Ruduo - naujo derliaus metas. Šaunu, kai iš sodo gali parsivežti pačių įvairiausių gėrybių, aplink kurias mosikavai kapliuku ir tupėjai ant kelių ne vieną mėnesį. Rudenį paprastai mūsų mitybos racione padidėja trintų ir ne tik daržovių sriubų - ir skanu, ir sveika, ir labai paprasta. Viena tokių - trinta porų ir bulvių sriuba, tikrai skani, sodri.  Tik konkrečių labai kiekių nesurašysiu, viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus, puodo dydžio ir t.t.



Jums reikės:
Sultinio
kokių 3 nemažų porų
4-6 nemažų bulvių
svogūno
poros skiltelių česnako
petražolių
sviesto pakepinimui
druskos, pipirų pagal skonį
grietinės arba grietinėlės pagardinimui (pagal poreikį)

Gamybos eiga:
Visų pirma paruošiame savo mėgstamą sultinį - mėsos ar daržovių pagrindu. Aš paprastai jį darau mėsos su daržovėmis - dedu tiek kauliukų, tiek šakninių daržovių.
Į verdantį sultinį sudedame gabaliukais supjaustytas bulves.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname griežinėliais supjaustytus porus, svogūnus bei sutrintus česnakus ir sudedame visas daržoves i sriubą. Verdame kol bulvės suminkštės. Pagardiname druska, pipirais, petažolėmis.
Visą sriubą sutriname iki vienalytės masės, pateikiant pagardiname grietine arba grietinėle.
Prie sriubos puikiai tinka skrudinta bagetė, ypač su česnakiniu sviestu. Galima taip pat tiesiog į sriubą įdėti paskrudintus baltos duonos skrebučius (krutonus) ir pan.

P.S. sriubą galima pagardinti rūkytos mėsos šmoteliu, tai priduos pikantiškesnio skonio.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More