Obuolių ir mascarponės pyragas

Obuolių ir mascarponės pyragas


"Vynas suteikia kiekvienam, kuris jį geria, keturias savybes. Iš pradžių žmogus pasidaro panašus į povą; jis pasipūtęs, jo judesiai lengvi ir didingi. Vėliau elgiasi panašiai kaip beždžionė: ima su visais pokštauti ir maivytis. Paskui tampa panašus į liūtą – be galo savimi pasitiki, pakyla į puikybę, visiškai pasikliauja savo jėgomis. Galų gale pavirsta kiaule ir voliojasi purve."
(Abul Faradžas Baras Ėbrėjus)


Tęsiant obuolių pyrago temą - vis dar paieškose esu to tobulo, pačio pačio skaniausio obuolinio pyrago. Bėda tik ta, kad pati tai jo neragauju net :( Na, bet ieškau iš idėjos, duodu ragauti kitiems ir prašau vertinti. Šitas pyragas irgi užsitarnauja savo vietą "pagaminti būtina" stalčiuke - skanus, drėgnas. Gal nėra pati idealiausia išvaizda, bet skanus. Toks, kokie man ir patinka obuolių pyragai!



Jums reikės:
3 nemažų kiaušinių
300 g cukraus (aš lygiomis dalimis naudojau paprastą baltą bei nerafinuotą rudąjį)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
170 g sviesto (kambario temperatūros)
250 g mascarponės sūrio (kambario temperatūros)
~320 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių cinamono
6-8 obuolių (jų niekados nebūna per daug)

Gamybos eiga:
Iki baltos purios masės išplakame kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Kitame inde išsukame sviestą iki purios masės, sumaišome su mascarponės sūriu iki vienalytės masės. Kiaušinių masę sumaišome su sviesto-mascarponės mase, miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sumaišome viską kartu.
Obuolius nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su cinamonu ir su paruošta tešla.
Kepame apie 50 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More