Riešutų ir džiovintų vaisių batonėliai

Riešutų ir džiovintų vaisių batonėliai


"Įžeidimai, sutikti tyla, nurims. Susierzinti dėl jų reiškia iš dalies pripažinti jų reikšmingumą."
(Tacitas)

Na reikia gi ir apie sveikesnį maistą parašyti :) Parduotuvėse matome įvairiausių javainių ir pan batonėlių, kiekvieną kartą žiūrėdama į juos galvodavau, kad tikriausiai namų sąlygomis turėtų būti nesunku pagaminti, o ir vaikams tai puikus maistas (ypač jei kažko nevalgo), nes jame daug visokių naudingų medžiagų. Tik mano vyresnėlis ne toks - jam šitie batonėliai neįtiko (nors ir pirktinių panašių nevalgo - nepriaugo matyt jo skonis iki jų).
Tiesa, gaminti galima ir kitais būdais, bet dabar aprašysiu vieną iš jų.



Jums reikės:
50 g riešutų (galima naudoti mėgstamus, pvz lazdyno arba, kaip aš dariau, riešutų mišinį)
50 g avižų dribsnių
2 kupinų šaukštų lukštentų moliūgo sėklų
2 kupinų šaukštų lukštentų saulėgrąžų
100 g razinų
150 g džiovintų abrikosų
4 šaukštų šviežiai spaustų apelsinų sulčių

Gamybos eiga:
Keptuvėje kelias minutes pakepiname riešutus, avižas, moliūgo sėklas bei saulėgrąžas iki kol įgaus auksinę spalvą. Atvėsiname.
Smulkintuve (liaudiškai blenderyje) susmulkiname razinas ir šiek tiek pasmulkintus džiovintus abrikosus, supilame apelsinų sultis. Turėtų gautis vientisa graži masė. Taip pat susmulkiname ir riešutų-avižų-sėklų mišinį.
Visus ingredientus gerai išmaišome. Į nemažą formą patiesiame maistinę plėvelę, plonoku sluoksniu dedame riešutų-vaisių mišinį, išlyginame, paslegiame ir dedame keletai valandų į šaldytuvą.

Vėliau siūlyčiau susipjaustyti norimomis porcijomis ir jas atskirai suvynioti į maistinę plėvelę bei laikyti šaldytuve. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More