Moliūgų ir varškės apkepas

Moliūgų ir varškės apkepas


Žvėrys, gyvendami su mumis, tampa naminiais, o žmonės, bendraudami tarpusavyje, tampa laukiniais.
(Heraklitas)

Ech, tie moliūgai moliūgėliai.. Jei jau prapjausi kokį vieną, tai net apsižiūrėt nespėsi kaip pusryčių-pietų-vakarienės meniu valdys būtent moliūgų patiekalai. Šį kartą skanus, sultingas varškės ir moliūgo apkepas. Tradiciškai apkepą galima pagardinti tarkuotu obuoliu ar trintu bananu ir pan.
Apkepai man patinka - prie jų nereikia stovėti maišyti, paruošei tik, sudėjai į orkaitę ir lauki. Tik šis apkepas kažkaip pareikalavo iš manęs krūvos indų - po jo gamybos mano virtuvę tikrai nusiaubė kažkoks uraganas :)



Jums reikės:

0,5 stiklinės manų kruopų
3/4 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
4-5 valgomieji šaukštai cukraus

400 g moliūgo (kaip patinka - jei norisi jausti jo skonį labiau, galima pjaustyti gabaliukais, jei ne - reiktų naudoti tyrę - sutrinti smulkintuvu moliūgą (žalią arba šiek tiek apvirtą arba keptą).
250 g varškės (aš naudojau 3 Dobilo sūrelius)
3 valgomieji šaukštai grietinės
~40 g sviesto
gera sauja razinų (aš jas pamirkiau prieš dedant)

Gamybos eiga:
Manų kruopas užpilame šiltu pienu ir paliekame išbrinkti. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, trynius išplakame su cukrumi iki purios masės, sudedame moliūgo tyrę, varškę, grietinę, gerai išmaišome. Į gautą masę sudedame manų kruopas (jei skystokos, pieną nupilkite), razinas ir pjaustytą sviestą, viską gerai išmaišome. Baltymus suplakame su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišome į varškės-moliūgo masę ir dedame į sviestu įtrintą bei džiuvesėliais pabarstytą formą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Mes valgėm pasigardindami natūraliu jogurtu. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More