Smidrų (šparagų) pyragas - tart'as pagal Beatą

Šio pyrago, kitaip tarto, receptą paėmiau iš Beatos puslapio, tik šiek tiek pakoregavau kiekius pagal save. Skanu, tikrai pabandykite - o ir taip paprasta pasigaminti! Puikus patiekalas, kuris tinka ir vakarienei, ir užkandžiams gamtoje. Gaila, kad šparagų sezonas toks trumpas...


Smidrų (šparagų) pyragas - tart'as pagal Beatą


Jums reikės:
Lapo (aš naudojau kur po du lapus pakuotėje, tai yra pusę pakuotės) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Smidrų pundelio
Druskos
2 kiaušinių
~200-250 ml neriebios grietinėlės (galit ir riebią naudot, jei tokią turit)
~70 g tarkuoto sūrio (aš naudojau Džiugą)
~70-100 g plonai pjaustyto kumpio arba šoninės (rūkyto arba vytinto)
2-3 česnako skiltelių
pundelio įvairiausių žalumynų (mėtų, krapų, petražolių, svogūno laiškų - kas tik patinka)
pipirų

Gamybos eiga:
Iš kameros ištraukiame tešlą, paliekame ją atšilti. Tuo metu imame didelį puodą ir apverdame šparagus - dedame juos į pasūdytą verdantį vandenį, paverdame 5 minutes, nusunkiame ir perliejame šaltu vandeniu. Paliekame pilnai atvėsti.
Tešlą plonai iškočiojame, sudedame į kepimo formą, subadome šakute ir dedame į iki 180 - 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms.
Tuo metu išplakame kiaušinius, tada sumaišome su grietinėle, sūriu, traiškytu česnaku, pjaustytomis žolelėmis ir pipirais. Ant tešlos išdėliojame smidrus, į tarpus sudedame šiek tiek paplėšytą kumpį ir užpilame kiaušinių-sūrio plakiniu. Pašauname į iki 200 C įkaitintą orkaitę dar 25-30 minučių. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More