Tzatziki - graikiška agurkų užtepėlė/ užkandis

Šiaip esu ragavusi bei gaminusi kelias Tzatziki versijas - viena jų yra su jogurtu (geriausiai graikišku, bet tiks ir paprastas, natūralaus skonio), kita su jogurtu bei varške (geriausiai trinta) - taip kad ir jūs galite pamėginti šiuos du variantus ir pasirinkti sau labiausiai tinkamą. Gaivu, labai skanu su balta duona (graikiška, bet tinka ir ciabatta bei kitos)




Tzatziki

Jums reikės:
1-2 šviežių trumpavaisių agurkų
2 skiltelių česnako
2-3 šaukštų grietinės
~200 ml jogurto (geriausiai graikiško, bet tiks ir paprastas, pvz natūralus Dobilo)
1-2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto (šį kartą aš naudojau obuolių, nes kitokio neturėjau)
ryšulėlis šviežių arba šaldytų krapų
žiupsnis šviežių arba šaldytų mėtų
druskos

Gamybos eiga:
Agurkus nulupame, supjaustome gan smulkiai. Česnaką išspaudžiame spaudykle, krapus bei mėtas susmulkiname. Viską sumaišome kartu su grietine, jogurtu, actu, pagardiname druska. Skanaujame!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More