Vištienos suktinukai su rikotos varške ir špinatais

Kažkada net nežiūrėjau į suktinukų pusę - galvojau sunku, ką ten "terliotis" su jais. Bet.. laikai ir nuomonė keičiasi. Pabandžiau - nieko sudėtingo, skanu, sveika - puikus būdas sunaudoti vienokias ar kitokias atsargas. Žodžiu įvairūs suktinukai tikrai dažniau atsiras ant mūsų stalo, pabandykite ir Jūs!




Vištienos suktinukai su rikotos varške ir špinatais

Jums reikės:
1 vištienos krūtinėlės (tos, dviejų dalių, be kaulo)
2-3 skiltelių česnako
mėgstamų prieskonių vištienai, druskos, pipirų
250-300 g ricotta sūrio (manau nenukentės labai skonis jei vietoj rikotos naudosite tiesiog varškę)
100 g špinatų
5-6 saulėje džiovintų pomidorų (geriausiai kur aliejuje laikomi)
brinzos sūrio (nebūtina, tiesiog voliojosi sau šaldytuve likutis)
2 kiaušinių
paniruotės mišinio iš (galite daryti kitokį, koks jums labiau patinka):
džiuvėsėlių
tarkuoto kieto sūrio (pvz Džiugas)
paprikos miltelių (naudojau rūkytą)
sezamo sėklų.

~100 g mozzarellos sūrio
~200 g grietinėlės

Gamybos eiga:
Krūtinėlę reikia ploniau supjaustyti (išilgai jos plokštumai - na kaip karbonadukus mažiukus gamintume), man gavosi kiekvienos dalies po 3 karbonadėlius. Kiekvieną karbonadžiuką dailiai išmušame mėsos muštuku (labai smagiai gaunasi uždėjus maistinę plėvelę arba tiesiog maišelį ant krūtinėlės - taip neišpurviname įrankio, nesitaškome ir daug tolygiau suplonėja mėsa). Krūtinėlės muštinukus pabarstome mėgstamais prieskoniais, išspaudžiame česnako, padruskiname ir papipiriname bei paliekame pasimarinuoti (bent jau kelias valandas, o geriausiai per naktį).
Špinatus vos vos pakepiname ant sviestuko (kol sukris), atvėsiname. Ant krūtinėlės "užtepame" rikotos sūrio, paskirstome atvėsusius špinatus, supjaustytus pomidorų gabaliukus, smulkintą arba trintą brinzos sūrį (jei naudojame) ir suvyniojame suktinuką. Tą patį darome su visais vištienos muštinukais. Suktinukus išvoliojame kiaušinių plakinyje, tada paniruotėje.
Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame suktinukus, supilame ant viršaus grietinėlę ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tada sudėti pjaustytą mocarelą ir dar pakepti apie 5 min. Pateikti su patinkančiu garnyru. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More