Sluoksniuotas obuolių pyragas be tešlos maišymo

Obuolių pyragų receptų kaip žinia daug, visi jie skirtingi, yra paprastesnių, yra sudėtingesnių, su įdomesniais ingredientais. Šį priskirčiau prie paprastesnių kategorijos, tik tiek, kad jis tikrai iškepęs neatrodys toks jau paprastas. Pabandykite - padaryti paprasta, tešlos net maišyt nereikia, o skonis tikrai geras.




Sluoksniuotas obuolių pyragas be tešlos maišymo

Jums reikės:
8 didelių obuolių
1 citrinos sulčių
2-3 valgomųjų šaukštų cinamono
2-3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
1 stiklinės miltų
1 stiklinės manų kruopų
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

migdolo plokštelių papuošimui
rudojo cukraus papuošimui
cukraus pudros papuošimui
sviesto formos "patepimui"

Gamybos eiga:
Obuolius nulupame, sutarkuojame burokine tarka. Ant jų išspaudžiame citrinos sultis, užpilame cukrų, cinamoną ir gerai išmaišome.
Pieną pakaitiname (virinti nereikia).
Miltus, manų kruopas, vanilinį cukrų, kepimo miltelius tarpusavyje sumaišome.
Kepimo formą sutepame sviestu, dedame maždaug 1/4 (arba galima daugiau, kad apatinis sluoksnis kiek storesnis būtų) sausos masės, kurią apliejame keliais šaukštais pieno, tada trečdalį obuolių masės, vėl sausos masės, vėl obuolių, vėl sausos masės, vėl obuolių ir vėl sausos masės (gaunasi 3 sluoksniai obuolių ir 4 sausos masės). Viršų subadome šakute ir iš lėto ant viso viršaus paskirstome karštą pieną. Tada papuošiame migdolo plokštelėmis bei ruduoju cukrumi. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie valandą. Ataušiname, papuošiame cukraus pudra ir valgome. Geriau palaikyti jį kokią parą laiko - tada skoniai geriausiai susimaišę, pyragas drėgnas būna. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More