Tortas "Baltoji svaja"

Atvirai tariant dabar ant greitųjų tokį pavadinimą sugalvojau.. Po interneto platybes šio torto pavadinimas slepiasi po visokiais karamelinis-braškinis ir pan pavadinimais. Biskvitas kepamas pagal Rafaelo svajonės receptą, pertepimas.. na įvairus daromas, galima eksperimentuoti su uogomis-vaisiais ir pan, na bet šį kartą toks eksperimentas :) Skanus, kitaip ir būti negali, juk vėl kelios progos sutapo, tuo pačiu ir įrašas 100-inis :) Tiesa, su papuošimu teko pavargti, nes kai kas labai kesinosi į tortą įsisukt, vėliau ir papuošimai kažkaip rankose greit tirpti pradėjo.. Žodžiu norėjau mandriau, gavosi kaip visad. O ir kremo šiek tiek pritrūko, tai.. Na, bet ne tame esmė, skanu ir tiek!




Tortas "Baltoji svaja"

Biskvitui reikės (naudojau 26 cm skersmens tortinę):

5 kiaušinių
230 g cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos (jei naudojame vanilinį cukrų, jo reikės kiek daugiau)
65 g aliejaus
230 g miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Gamybos eiga:
Kiaušinius gerai išplakame iki balsvos purios masės kartu su cukrumi bei vanilės esencija (ne mažiau 5 min), po to pamažu vis maišant pilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame vis pamaišant į kiaušinių masę (tą dariau mediniu šaukštu, kad nenusmegtų kiaušinių masės purumas, maišydama iš apačios į viršų). Kepiau, kad gautųsi 4 biskvitai, 12 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Čia baigėsi mano pirmos dienos darbas, nes biskvitus aš kepu dvi dienos prieš planuojamą torto valgymą.

Biskvitų sulaistymui reikės:

Apie puodelio karšto vandens
poros gerų šaukštų cukraus
vienos citrinos sulčių

Gamybos eiga:
Viską sumaišome, kol cukrus ištirps, atvėsiname.

Pertepimui reikės:

~450 g riebios grietinėlės
1 grietinėlės standiklio pakelio (šiaip nebūtina, bet turėjau jį, tad panaudojau)
100 - 150 g cukraus (priklauso nuo varškės saldumo)
~450 g plombyro skonio varškės (galima keisti pvz burboninės vanilės sūreliais ar kokia kito skonio varške, geriausiai kremine)
pusės citrinos sulčių

Braškių, žemuogių (naudojau šaldytas)
Banano
Pusės skardinės Rududu

Gamybos eiga:
Grietinėlę paplakame iki putų atsiradimo, tada supilame cukrų bei standiklį ir plakame iki standumo. Į masę sudedame varškę bei citrinos sultis, gerai išmaišome.

Papuošimui reikės:

Baltajam ganašui (aš jį gaminau torto valgymo išvakarėse, beje pasigaminau per mažai, todėl čia koregavau kiekius):
~250 g riebios grietinėlės
~250 g baltojo šokolado

Puošimo elementams:
100 g juodojo šokolado

Baltajam ganašui pagaminti grietinėlę kaitiname iki užvirimo, sudedame laužytą šokoladą bei gerai išmaišome, kad šokoladas ištirptų. Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą.
Kitą dieną išimame iš šaldytuvo, šiek tiek palaikome kambario temperatūroje ir mikserio pagalba plakame, kol masė taps puri.
Puošimo elementams virš garų vonelės ištirpiname šokoladą. Jį supilame į konditerinį švirkštą (aš tokio plono neturėjau, tad elementariai panaudojau paprastą maišelį, kurio galą prakirpau) ir ant folijos paišome norimus elementus. Aš paišiau tvorelę, gėlytes, širdutes ir kitus niekučius. Visą tą gėrį dėjau į kamerą trumpam, kol pradėjo šalti, bet dar ne visai sustingo (bent jau tvorelė, nes reikėjo ją "apvilkti" aplink tortą).



Torto surinkimas:
Ant torto formos-pagrindo dedame pirmąjį biskvitą, sulaistome citrinų sirupu (arba galima sulaistyti sirupu nuo šaldytų braškių, kaip dariau aš, kol jo turėjau), dedame trečdalį pertepimo, ant kurio uždedame pjaustytas braškes-žemuoges (jei naudojate šaldytas, tai žiūrėkite, kad nebūtų skysčio), dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, kitą trečdalį pertepimo, ant kurio negailėdami sudedame Rududu. Rududu galima tepti mentele, dėti šaukšteliu (kaip aš dariau) - žodžiu kaip patogu. Dedame trečią biskvitą, sulaistome, užtepame likusiu pertepimu, bei ant viršaus dedame pjaustytą bananą (aš dar sudėjau likusias žemuoges, kurių buvo jau nedaug). Ant šio grožio viršaus dedame paskutinį biskvitą, jį sulaistome.




O tada jau puošiame - aš norėjau kokius nors elementus iš ganašo išpaišyt, bet jo pasirodė per mažai, todėl gavosi tik viršaus pertepimas... Reikėjo ir šonų pertepimo, bet jau nebuvo laiko kada meistravot, tai gavosi kaip gavosi :)) Bet skoniui nepakenkė!








0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More