Duonos pudingas su uogų įdaru

Jau kurį laiką ketinu vis padaryti duonos pudingą. Šiaip viskas paprasta, tie patys prancūziški skrebučiai, tik pateikimas kitoks ir kepimas orkaitėje, o ne keptuvėje. Kad būtų įdomiau, sudėjau šaldytų uogų. Beje, pagalvojau, kad galima sluoksniuoti ir su varškyte (kremine, sūreliu ar pan), obuoliais, kriaušėmis, bananais - žodžiu ką turite po ranka, dėti šokolado, cinamono ar kitokių prieskonių. Nors kita vertus taip tikriausiai gautųsi labiau Šarlotės pyragas, nei duonos pudingas, bet čia jau viskas šalia, koks skirtumas kaip pavadinsi, svarbu, kad labai skanu! Tęsiant pagyras šiam patiekalui galiu dar pasakyti, kad tai puikus būdas sunaudoti ir naminėms, užsigulėjusioms "bulkoms", bet jau pas mus tokių visada lieka po visokių Velykų, Kalėdų ir pan. Pudingą galima gaminti tiek su pirktine, tiek su namine duona, gerai būtų, kad ji būtų šiek tiek padžiūvusi.





Duonos pudingas su uogų įdaru

Jums reikės:
Naminės ar pirktinės duonos-bulkos ( batono) (baltos geriau, galima naudoti skrudinimui skirtą), aš sunaudojau gal kokias 20 riekelių (kiekis priklauso nuo jūsų turimos formos, mano nurodytų kiekių užtenka pamaitinti trims asmenims)
Kiaušinių (naudojau 3 didesnius)
Grietinėlės (naudojau riebesnę, gal 120 ml)
Pieno (supyliau gal ~200 ml)
Cukraus (3-4 valgomųjų šaukštų)
Uogų (naudojau mėlynes ir braškes)
Sviesto formai patepti bei šiek tiek ant viršaus uždėti.

Gamybos eiga:
Jei nepadžiovinta, tai geriau duoną padžioviname bent jau pernakt. Vėliau nuo jos nupjaustome plutą. Kepimo formą ištepame sviestu, išklojame dugną bei visas sieneles batono riekelėmis (šiaip kiekis ir dydžiai priklauso nuo jūsų pasirinktos formos, o norint nesukti galvos, galima duoną tiesiog supjaustyti gabaliukais, suplėšyti ar pan. pasmulkinti). Kiaušinius išplakame su cukrumi, grietinėle, pienu, dalį plakinio užpilame ant duonos (kad apsemtų). Šiek tiek palaukiame kol duoną plakinį sugers (galima paspaudinėti rankomis, kad procesas vyktų greičiau). Ant viršaus dedame norimas uogas (aš dėjau mėlynes), ant jų vėl dedame batoną, pilame plakinį, vėl palaukiame kol susigers, tada vėl uogas dedame. Jei dar liko batono, vėl sluoksniuojame ir t.t. Viršų "papuošiame" nupjaustytomis duonos plutelėmis.
Orkaitę įkaitiname  iki 180 C, dedame duonos pudingą, kepame 30 min, pabarstome ruduoju (jei neturite galite paprastu, galima cinamono dar žiupsnį užberti) cukrumi ir dar pakepame 10 min. Ištraukus iš orkaitės bent aš tiesiog su mentele apipjausčiau visus kraštus, dar palaikiau keletą minučių ir tik tada pjausčiau valgymui. Skanaus!





0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More