Varškės blyneliai "Švelnumas"

Atradau dar vieną išmanaus telefono panaudojimo galimybę - prisisiunčiau kalną programėlių su receptais. Gerai aišku, tik didžioji dalis tų programų nėra tokios smagios, dalis jų - labai pritaikytų Amerikos rinkai su visokiais "cake mix'ais" ir kitom paruoštom tešlom bei specifiniais produktais. Ai, sakiau ar ne, bet man kažkaip nelabai patinka amerikietiškas matavimas puodeliais. Aišku šiais laikais nėra sudėtinga "konvertuoti", tam irgi programėlių nemažai, ale kažkaip tingiu žaisti. Tai atradau rusiškas programėles, viena jų itin gausi receptais, tik deja, kartais su vertimu bėdos. Atrodo moku tą rusų kalbą, susikalbu be problemų, bet ir specifinių žinių reikia, kai kurie žodžiai.. Na nėra taip paprastai įkandami. Gal kas žino kaip taisyklingai išversti "Сырники"? :) Googlas meta visišką nesąmonę, tai aš tiesiog išverčiau pagal prasmę - varškės blyneliai :) Receptas niekuo nėra ypatingas, bet blyneliai minkštučiai, skanučiai.. 




Varškės blyneliai "Švelnumas"

Jums reikės:
2 kiaušinių
3-4 valgomųjų šaukštų cukraus
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (jei norite)
5-6 valgomųjų šaukštų grietinės
250 g varškės (aš naudojau sūrelių masę su razinomis, norint išgauti švelnesnę tekstūrą reiktų kreminės varškės arba sūrelių)
1 arbatinio šaukštelio sodos, nugesintos actu (norint puresnių ir storesnių, sodos kiekį galima padidinti)
5-6 šaukštų miltų

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame iki purios masės su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, išmaišome grietinę, varškę (jei turite naudojate paprastą varškę, aš ją siūlyčiau pertrinti arba bent jau su šakute sutrinti). Į masę taip pat įmaišome sodą bei miltus. Tešla turėtų gautis gan tiršta. Kepame ant nedidelės ugnies. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More