Sausainiai "Suskilęs ledas"

Sausainiai "Suskilęs ledas"


Suteik kiekvienai dienai šansą tapti gražiausia tavo gyvenimo diena.
(M. Twain)

Šiom Kalėdom dovanas savo artimiesiems ir draugams pasiryžau gaminti pati. Manau, kad viena geriausių dovanų yra ne pirktinė, o ta, kuri pagaminta su meile. Priskaičiau daug įvairiausių receptų, išsirinkau įdomiausius, tinkamus Kalėdoms berods 5 sausainių, 4 saldainių ir likerio receptą. Tikiuosi ši idėja ir kitus įkvėps :)
"Suskilusio ledo" sausainių idėja paimta iš knygos "Dovanos iš virtuvės" - sausainiai skanus, šokoladiniai, uždaryti dėžutėje gali pastovėti ilgiau. Dar vienas pliusas - tešlą galima palaikyti iki kol norėsite gaminti šaldytuve.



Jums reikės:
220 g juodojo šokolado
100 g sviesto
2 kiaušinių
vanilės (cukraus arba ekstrakto)
220 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
cukraus pudros

Gamybos eiga:
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą su sviestu. Šiek tiek atvėsiname. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išsukame su šokolado mase, supilame vanilę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įmaišome  į šokolado masę. Baltymus išplakame iki standžių putų su druska, įmaišome į sausainių tešlą (tešla tokia kietoka gaunasi).
Tešlą dedame į šaldytuvą bent jau 3 valandom, geriausia per naktį.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos gausiai išvoliojame cukraus pudroje, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 12-15 min iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iš nurodytos normos galime iškepti maždaug 2,5 skardos sausainių.
kepant didesnėje temperatūroje, sausainėliai šiek tiek labiau sukrito




0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More