Šokoladinis varškės tortas

Šokoladinis varškės tortas


Jei nori turėti tai, ko dar neturi, - padaryk tai, ko dar nesi daręs.
(N. Pezeškian)

Tortukas, gamintas ypatinga proga, ypatingam žmogui. Pagaminamas nesunkiai, ypač jei neapsikraunant ir biskvitus iš anksto  išsikepti, skonis labai patiks tiems, kam patinka šokolado ir varškės derinys - kitaip sakant šokoladinis sūrelis :) Originalas čia. Aš kepiau 26 cm skersmens tortinėje, kitą kartą kepčiau mažesnėje, 22 cm, jei 18 cm, daryčiau 4 biskvitus.



Jums reikės:

Biskvitui:

5 kiaušinių
5 valgomųjų šaukštų cukraus
3 valgomųjų šaukštu su kaupu miltų
2 valgomųjų šaukštų su kaupu kakavos (tos karčios, o ne vaikiškiems gėrimams skirtos)
1 arbatinio šaukštelio su kaupu kepimo miltelių

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakam su cukrumi (5 min), miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava, įsijojame į kiaušinių masę ir gerai išmaišome. Iš tešlos kepame reikiamo dydžio 3 atskirus biskvitus iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~12 min. Biskvitus atvėsiname.


Biskvitų sulaistymui reikės:

Puodelio verdančio vandens
3 valgomųjų šaukštų cukraus
Grietinėlės likerio (nebūtina ar galima keisti kokiu kitu, aš pyliau Vana Tallinn nes jo turėjau užsipirkus dar nuo Ferrero Rocher torto gamybos)
~30 g sviesto

Gamybos eiga:
Į verdantį vandenį sudedam likusius ingredientus, maišom kol ištirpsta cukrus ir sviestas.

Šokoladiniam pertepimui reikės:

100 g kokybiško šokolado
50 ml grietinėlės
20 g sviesto
grietinėlės ar kokio kito likerio (nebūtina)

Gamybos eiga:
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą, sumaišytą su likusiais ingredientais iki vientisos masės.

Varškės pertepimui:

18 g želatinos
500 g kreminės varškės masės
130 g cukraus pudros
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (ar mažiau esencijos, neseniai atradau tokią skystą natūralią burboninę vanilę)
300 ml grietinėlės (35-36% riebumo)
100 g juodojo kokybiško šokolado

Gamybos eiga:
Želatiną užpilame mažu kiekiu vandens, paliekame išbrinkti, pašildydami ištirpiname. Varškę išsukame su cukraus pudra, vanil. cukrumi, atvėsusia tirpinta želatina. Grietinėlę išplakam iki standumo, sumaišome su pradėjusia stingti varškės mase. Atidedame apie 200 ml šio kremo viršui ir šonams aptepti, o į likusį smulkiai sutarkuojame šokoladą, išmaišom.
    
Torto surinkimas:
Ant formos dedame vieną biskvito sluoksnį, sulaistome sirupu, užtepame šokolado masės ir tada tepam dalį varškės pertepimo (pasiskirstykite visiems biskvitams tolygiai, priklausomai nuo biskvitų kiekio, aišku viršutiniam biskvitui jau esame kremo atidėję), ant viršaus vėl biskvitą, sulaistome, pertepame šokoladiniu pertepimu, tada varškės pertepimu.

Viršutinį biskvitą taip pat sulaistome ir užtepame atidėta varškės mase.

Aš dėl laiko stokos tiesiog dekoravau tarkuotu šokoladu. Paliekame per naktį tortą "susigulėti".
Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More