Tortas "Ferrero Rocher"

Tortas "Ferrero Rocher"


Sunkumuose visada slypi galimybės
(A. Einšteinas)

Na ką, daug visokiausių progų "prisikaupė" - 50 tinklarasčio įrašas, mažo žmogučio maža proga, tai sakau reikia tortuką iškepti. Turiu didelį sąrašą prisikaupusi tortų, kuriuos reikia išbandyti, tai po truputėlį reikia tą sąrašą mažinti :) Kad tik tų progų būtų :)
Šio torto skonį nesudėtinga įsivaizduoti ir apibūdinti - tikriausiai didžioji dalis žmonių yra ragavę žymiuosius Ferrero Rocher saldainius (beje, yra ir Rafaelo skonio tortas - šį esu gaminusi, reikės kada ir aprašyti) - tai šis tortas yra tarsi vienas didelis saldainis. Jei toks skonis Jums patinka - būtinai pasidarykite ir tortą :) Recepto idėja nužiūrėta SM forume.



Jums reikės:
Biskvitui (naudojau 18 cm skersmens tortinę):
3 kiaušinių
140 g cukraus
40 g aliejaus
140 g miltų
12 g kepimo miltelių
1 valgomojo šaukšto su mažiuku kaupu kakavos (nors geros, skirtos kepiniams, o ne vaikiškiems kokteiliams)

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakam su cukrumi (plakam 5 minutes maždaug) iki purios, grietinės tirštumo masės, vėliau palaipsniui supilame aliejų ir dar šiek tiek paplakam. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais, viską įsijojame į kiaušinių masę, gerai išmaišome. Iš gautos tešlos iškepam 4 biskvitus, kurių kiekvieną kepti reiktų iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~12 min (galite kepti ir vieną biskvitą, kurį vėliau reiktų padalinti į 4 dalis arba du biskvitus ir dalinti jį į dvi dalis - bet man paprasčiau yra kepti atskirai visus nei po to pjaustyti). Biskvitus paliekame ataušti. Aš paprastai biskvitą kepu prieš dvi dienas (išvakarėse iškepu biskvitus, kitą dieną darau pertepimus, surenku tortą ir palieku jį bręsti dar bent jau per naktį).


Biskvitams sulaistyti paruošiame sirupą iš:
Vandens (maždaug puodelio)
cukraus (dėjau gal kokius 4 valgomuosius šaukštus)
Vana Tallinn (ar kokio kito grietinėlės) likerio

Gamybos eiga:
Viskas paprasta - aš užvirinau vandenį, įpyliau cukrų ir likerį, viską išmaišiau.

Biskvitams pertepti reikės:
Nutella kremo (galima naudoti naminį - receptas čia)

Pirmam torto kremui reikės:
50 g juodojo šokolado
250 g riebios grietinėlės

Gamybos eiga:
Šokoladą ištirpinti virš garų vonelės, atvėsinti. Grietinėlę išplakti iki standumo, supilti atvėsusį šokoladą, išmaišyti.

Antram torto kremui reikės:
70 g lazdyno riešutų
70 g riešutinių vaflių
120 g kremo Nutella (naudojau naminį)

Gamybos eiga:
Ant keptuvės pakepiname riešutus, atvėsiname, susmulkiname smulkintuvu (iki miltelių nereikia, visai gerai kai stambesni gabaliukai jaučiasi). Vaflius sutriname šakute, sumaišome su smulkintais riešutais bei Nutella kremu.

Torto surinkimas:
Ant formos dedame biskvitą, jį sulaistome sirupu, aptepame pertepimu (Nutella kremu), uždedame pusę pirmojo kremo, dedame antrą biskvitą,  jį taip pat sulaistom, užtepam antrąjį kremą. Ant jo dedame trečiąjį biskvitą, sulaistome sirupu, pertepame Nutella kremu, uždedam likusią pirmojo kremo dalį, ant viršaus dedam ketvirtąjį biskvitą, sulaistome.

Tortą puošiame kaip patinka. Aš pasigaminau šokoladinį sviestinį kremą bei lazdyno riešutų krokantą.



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More