Įdaryta kiaulienos nugarinė

Įdaryta kiaulienos nugarinė (vyniotinis)


Tikra meilė prasideda tada, kai nieko nesitikima už ją gauti.
(Antuan de Sent - Egziuperi)

Sumasčiau daryti kažką nelabai tradiciško. Vat vyniotinio niekad nesu dariusi (na gerai, išskyrus karkos, bet ten nieko panašaus į šį variantą). Norėjau kažko kaip ir šventiško, skanaus, įdomesnio, tuo pačiu nesudėtingai paruošiamo. O šis patiekalas smagus ir tuo, kad jį galima valgyti ir karštą, ir šaltą (šaltą su kokiu pvz krienu-majonezo ar pan padažu). Pats patiekalas ne taip sudėtingai pagaminamas, kaip galėtų pasirodyti, jį galima priskirti "šaldytuvo pravalymo" kategorijai, skanus, tad tikrai gaminsiu jį dar.



Jums reikės:

6-8 riekelių balto batono (naudojau Toste duoną), geriau padžiūvusio
~250 ml grietinėlės
3 kiaušinių
špinatų glėbelio

~1,5 kg kiaulienos nugarinės be kaulo
mėgstamų prieskonių
1-2 svogūnų
3-4 skiltelių česnako
paprikos (aš nedėjau, o naudojau rūkytos paprikos prieskonius)
saulėje džiovintų pomidorų (kažkur gal 6-8 supjausčiau)
prieskoninių žolelių (petražolių ar pan)

Gamybos eiga:
Batono riekeles užpilame ~150 ml grietinėlės, paliekame mirkti.
Kiaušinius išplakame su likusia grietinėle, įberiame žiupsnį druskos, pipirų. Špinatus supjaustome ir pakepiname trumpai ant sviesto keptuvėje, ant jų supilame kiaušinio plakinį ir išsikepame omletą. Paliekame jį atvėsti.
Pasiruošiame ilgesnį ir aštresnį peilį ir ruošiamės operacijai Y. Žodžiu reikia pradurti peiliu mėsą maždaug centimetro atstumu nuo paviršiaus ir pjauti palei visą mėsos paviršių, išpjaunant vidinį mėsos raumenį.
O iš tos nugarinės turėtų likti kaip kokia kiaura rankovė :) Taigi tą rankovę įtriname mėgstamais prieskoniais ir paliekame įsigerti.
Išpjautą mėsą sumalame su mirkytu batonu, susmulkiname svogūnus, česnakus, sumaišome viską tarpusavyje ir supilame norimus prieskonius. Supjaustome prieskonines žoleles, papriką, pomidorus, omletą nedideliais gabaliukais ir sumaišome su mėsos faršu.
Nugarinės rankovę įdarome pagerintu mėsos faršu (po truputį visą įdarą sudedame) ir visą mėsos kepsnį dedame į kepimo rankovę, užrišame jos galą ir kepame apie 1,5 valandos iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
 Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More