Bananinis prancūziškas skrebutis
Nėra taisyklės, kurios negalima sugriauti dėl ko nors gražesnio.
Pusryčiams dažniausiai gaminam tai, kas yra paprastai paruošiama bei skanu. Juk nesinori iš ankstyvo ryto sunkiai plušėti, ypač kai nėra tam laiko. Prancūziškas skrebutis gera išeitis, norint valgyti kažko panašaus į blynus, bet tingint juos daryti (nors ką aš čia - bent man blynai tikrai nesudėtingai gaminami). Jau rašiau apie įdarytą skrebutį, bet kaip čia neaptarus paprasto, bet šiek tiek patobulinto varianto :) Tiesa, JAV kiek pamenu tie skrebučiai valgomi būna kartu su kepta šonine (na gerai, suprantu, galima nesaldžius skrebučius pasidaryt, bet kam klevų sirupas šalia?!) - žodžiu yra dalykų, sunkiai suprantamų mano skrandžiui :)
Jums reikės:
2 nedidelių bananų
2-3 kiaušinių
2-3 šaukštų cukraus
~60 ml pieno ar pan
žiupsnio cinamono
kokių 8 balto batono riekelių (Toste tipo)
Gamybos eiga:
Sutriname bananus (šakute, trintuvu ar pan) iki košytės. Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, supilame pieną, dar šiek tiek paplakame, suberiame cinamoną, bananų košelę, viską išmaišome. Batono riekeles mirkome gautame plakinyje (iš principo galima sudėti į kokią gilesnę formą visas riekeles vieną greta kitos, užpilti plakiniu ir palikti kol batonas sugers visą skystį) - riekelės turėtų būti labai drėgnos, kepame ant nedidelės ugnies keptuvėje su ištirpintu sviestu. Pagardinti galima tiesiog cukraus pudra, klevų sirupu ar pan. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą