Mėsa, troškinta obuolių sultyse

Mėsa, troškinta obuolių sultyse


Nepatikėk liežuvio neapgalvotoms mintis ir jokios neapgalvotos minties nepaverski tikrove.
(V. Šekspyras)

Troškiniai - tai, kas labai tinka šaltai žiemos-rudens dienai. Skanu, sotu ir taip maloniai sušildo skrandį. O taip pat proga panaudoti šaldytuve daugelį susikaupusių produktų. Šį kartą troškinau mėsą obuolių sultyse - mėsa įgavo įdomų, salstėjusį skonį - aišku naudoti reiktų nelabai saldžių obuolių sultis (pvz nesaldintas antaninių ar pan)



Jums reikės:
Apie 500 g mėgstamos mėsos (aš naudojau šernienos kumpį, kurį išvakarėse pamarinavau su prieskoninėm žolelėm, smulkiai pjaustytais svogūnais ir mineraliniu vandeniu)
mėgstamų prieskonių
3 valgomųjų šaukštų miltų
2 nedidelių arba 1 didesnio svogūno
aliejaus kepimui
~500 ml obuolių sulčių (kaip rašiau, nesaldžių)
petražolių
1-2 valgomųjų šaukštų garstyčių
100 ml riebios grietinėlės

Gamybos eiga:
Jei mėsos nemarinavote iš anksto, tai reiktų ją supjausčius troškinimui skirtais gabalėliais, pabarstyti mėgstamais prieskoniais ir palikti bent keletai valandų pasimarinuoti. Tada gabaliukus išvolioti miltuose. Ant įkaitintos keptuvės (arba storasienio puodo) pilam aliejų, pakepinam trumpai mėsą. Ją ištraukiame, sudedame pjaustytus svogūnus, jei reikia įpilame dar aliejaus. Apkepiname kol svogūnai įgaus auksinę spalvą. Grąžiname mėsą, supilame obuolių sultis ir paliekame troškintis kol mėsa numinkštės (aš troškinau apie valandą). tada sudedame pjaustytas petražoles, garstyčias, grietinėlę ir dar keletą minučių patroškiname. Skanaujame!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More