Blynai su avižiniais dribsniais

Avižinių dribsnių blynai


Liūdesys - tai troškimas kažko... Ko trokšti yra, tik nėra žodžių tam pasakyti..
(Antuan de Sent - Egziuperi)

Kaip sakant - "somebody stop me" - negaliu nustot bandyti vis naujų blynų receptų. Kraunu, ieškau, bandau.. Ir pati nevalgau :D Kažkaip anksčiau net nebūčiau susimasčiusi apie avižinių dribsnių blynus. Nuo vaikystės pripatau prie paprastų, na gerai, praturtintų tai mielėmis, tai kokia varške, rūgpieniu, cukinija, obuoliais.. Na dar yra grikių miltų blynai, bulviniai (bet čia jau kita opera). O tokių anksčiau nei valgyt nei girdėti apie juos neteko. Na gerai, vienus jau esu gaminusi, šeima ir ponas Išrankiausias įvertino gerai, taigi mėginu daryti dar vienus :) Šitie irgi gavo pliusą - bus įtraukti į mėgstamų blynų gretas, kurios sparčiai plečiasi :)



Jums reikės:
2 kiaušinių
70 g rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
50 g sviesto, kurį reikia išsitirpinti (galima keisti aliejumi)
maždaug 2/3 rūgpienio indelio (galima keisti kefyru)
kokių 2 arbatinių šaukštelių sodos (galima keisti kepimo milteliais)
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinės (gali prireikti daugiau, žiūrėti pagal tešlos tirštumą) miltų
1-2 arbatinių šaukštelių cinamono
gero žiupsnio kepinių prieskonių (gvazdikėliai, imbieras, kardamonas ir kiti panašūs gėriai)
geros saujos razinų (kurias gerai šiek tiek pamirkyti vandenyje ar pan)

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi iki grietinėlės tirštumo  masės, supilame sviestą, gerai išplakam. Sodą (jei ją naudojam, jei naudojam kepimo miltelius, juos sumaišyti reikės su miltais) nugesiname su rūgpieniu, įmaišome į kiaušinių masę. Į blynų tešlą supilame avižinius dribsnius, miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišome. Mirkytas razinas galima naudoti sveikas, arba, mano atveju, jas sutrinti su trintuvu (smulkintuvu, blenderiu) - mano Išrankuolis pamatęs raziną kuriam patiekale iškart ją krapšto aiškindamas, kad ten musė - ir su juo nepasiginčysi :). Taigi razinas irgi įmaišome į tešlą, ją paliekame keletai minučių šiek tiek "subręsti" bei kad avižiniai dribsniai kiek išbrinktų ir kepame viską keptuvėje ant aliejaus. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More