Avižinių dribsnių blynai
Liūdesys - tai troškimas kažko... Ko trokšti yra, tik nėra žodžių tam pasakyti..
(Antuan de Sent - Egziuperi)
Jums reikės:
2 kiaušinių
70 g rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
50 g sviesto, kurį reikia išsitirpinti (galima keisti aliejumi)
maždaug 2/3 rūgpienio indelio (galima keisti kefyru)
kokių 2 arbatinių šaukštelių sodos (galima keisti kepimo milteliais)
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinės (gali prireikti daugiau, žiūrėti pagal tešlos tirštumą) miltų
1-2 arbatinių šaukštelių cinamono
gero žiupsnio kepinių prieskonių (gvazdikėliai, imbieras, kardamonas ir kiti panašūs gėriai)
geros saujos razinų (kurias gerai šiek tiek pamirkyti vandenyje ar pan)
Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi iki grietinėlės tirštumo masės, supilame sviestą, gerai išplakam. Sodą (jei ją naudojam, jei naudojam kepimo miltelius, juos sumaišyti reikės su miltais) nugesiname su rūgpieniu, įmaišome į kiaušinių masę. Į blynų tešlą supilame avižinius dribsnius, miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišome. Mirkytas razinas galima naudoti sveikas, arba, mano atveju, jas sutrinti su trintuvu (smulkintuvu, blenderiu) - mano Išrankuolis pamatęs raziną kuriam patiekale iškart ją krapšto aiškindamas, kad ten musė - ir su juo nepasiginčysi :). Taigi razinas irgi įmaišome į tešlą, ją paliekame keletai minučių šiek tiek "subręsti" bei kad avižiniai dribsniai kiek išbrinktų ir kepame viską keptuvėje ant aliejaus. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą