Ryžių ir vaškės pudingas - apkepas

Ryžių ir vaškės pudingas - apkepas


"Gyvenime nėra to, ko reikėtų bijoti. Yra tik tai, ką reikėtų suprasti"...

Nežinau kaip tiksliai reiktų pavadinti šį patiekalą, taigi vadinu abiem žodžiais - varškės apkepui naudojam ryžių pudingą :) Ai, koks skirtumas kaip vadinasi, rezultatas juk skanus. Niam niam ir nėr, o pagaminti nesudėtinga :) Jei atsibodo įprastinis varškės apkepas - tikrai pamėginkite šitą - puikiai tinka ir vaikams, ir suaugusiems! Į nuotrauką galite daug dėmesio nekreipt - nežinau kaip gražiai pateikti, nufotografuoti apkepą, ypač kai vos tik spėju jį atpjauti, o jau valgytojai šalia jį nori ir pasiimti :)
Tiesa, pateikiu "bazinį" patiekalo receptą, o kaip jį galima patobulinti aprašysiu žemiau.



Jums reikės (nurodytų kiekių užtenka 2 suaugusiems ir 1 vaikui):
100 g ryžių (aš naudoju trumpagrūdžius, arborio ir pan - galit naudot tokius, kokius turit)
~400 ml pieno
2 kiaušinių
60 g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
30 g sviesto (geriausiai kambario temperatūros, jei ne, tiesiog sutarkuokite sviestą)
200 g varškės
2 šaukštų medaus

Gamybos eiga:
Ryžius užpilame pienu ir verdame apie 20 min ant žemos ugnies karts nuo karto pamaišydami, kad neprisviltų. Paliekame ataušti, atvėsusius reiktų nusausinti, jei yra skysčio.
Kiaušinio baltymus ir trynius atskiriame. Trynius išplakame su dalimi cukraus bei vaniliniu cukrumi iki purios, grietinės tirštumo masės. Sudedame medų, varškę, sviestą, viską gerai išmaišome, į masę taip pat įmaišome atvėsusius ryžius. Baltymus išplakame su likusiu cukrumi ir druska iki standžių putų ir įmaišome su visa apkepo mase.
Kepame iki  180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min (priklauso nuo formos dydžio, tiesa formą rekomenduočiau ištepti riebalais ir pabarstyti džiuvesėliais), skanaus!
P.S. Taigi patobulinimai - aš į šį pudingą-apkepą papildomai dedu bananą, burokine tarka sutarkuotą obuolį, kokias nors uogas iš šaldiklio (arba šviežias jei toks sezonas), džiovintus vaisius - viską kartu arba atskiromis dalimis - žodžiu visaip pagardinti galima :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More