Marcipaniniai sausainiai

Marcipaniniai sausainiai


"Draugystė gali peraugti į meilę ... tačiau niekada - atvirkščiai"... 


Kadaise vienoje kepyklėlėje ragavom nuostabiai skanių marcipaninių sausainių. Nuo to laiko užsimaniau juos išsikepti pati ir aišku atrasi tą gerąjį receptą. Šis receptas gal ir ne toks, bet tikrai ne prastas. Sausainukai trapūs, skanūs, toookie migdoliniai. Ir visai nesudėtingai pagaminami. Šį kartą juos dariau su pirktine marcipanine mase, kurią pagaliau pavyko rasti, bet kitą sykį ją pasižadėjau gaminti pati :)




Jums reikės:
125 g kambario temperatūros sviesto
70 g cukraus pudros
100 g marcipaninės masės
2 kiaušinių trynių
keleto lašų migdolų aliejaus
150 g miltų
50 g bulvių krakmolo

Gamybos eiga:
Sviestą išsukame su cukraus pudra iki minkštos, purios masės, į kurią sudedame marcipaninę masę, maišome kol visa ta masė taps puri. Po vieną maišant sudedame kiaušinio trynius, įlašiname migdolų aliejų. Miltus sumaišome su krakmolu, persijojame, jei reikia, ir sudedame į tešlą.
Formuojame sausainius (galima šaldytuve šiek tiek tešlą palaikyti, jei tai sunkiai seksis) ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More