Jogurte užkepta vištiena

Jogurte užkepta vištiena su pomidorais ir mocarela

"Džiaukimės tuo, ką turime, neimdami lyginti: niekuomet nebus laimingas tas, kam neramu, jog kitas yra laimingas."
(Seneka)

Man patinka patiekalų kategorija, prie kurių nereikia labai daug plušėti, ir kurie, savaime suprantama, yra skanūs. Tokie patiekalai puikiai tinka vakarienei su draugais, tėvais. Paruošei viską, sudėjai į orkaitę ir bendrauji sau. Ši vištiena  - ne išimtis, paprasta paruošti, skanu valgyti. Proporcijų nerašau, nes viską labai iš akies dariau. Gamybos eigoje surašysiu savo pastabas dėl jų ;)




Jums reikės:
Vištienos filė (krūtinėlės ar blauzdelių mėsos)
Graikiško jogurto (tiks ir natūralus, didelis indelis)
Mėgstamų prieskonių vištienai
Česnako
Mocarela sūrio
Vyšninių pomidorų
Alyvuogių aliejaus
Prieskoninių žolelių mišinio

Gamybos eiga:
Susipjaustome vištieną gan smulkiais (na nestorais) gabaliukais, įtriname mėgstamais prieskoniais, traiškytu česnaku bei jogurtu. Aš sunaudojau gal pusantros vištos krūtinėlės (nemažos), apie 300 g jogurto, kokias 3 česnako skilteles. Paliekame viską pasimarinuoti bent jau keletai valandų.
Į kepimo indą dedame marinuotą vištieną (su visu marinatu), dar šiek tiek jogurto užpilame ant viršaus, dedame plonais griežinėliais supjaustytą mocarelą (aš sunaudojau 2 standartinius pakelius). Vyšninius pomidorus sutraiškiau rankomis, įpyliau šiek tiek aliejaus bei itališkų žolelių mišinio, viską gerai sumaišiau ir supyliau ant mocarelos sluoksnio.

Visa tai dedame į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame kažkur apie 40-50 min. Pradžioje aš apie 20 min kepiau uždengtame inde, vėliau jį atidengiau ir įjungiau griliaus režimą.


Pateikiant galima ant viršaus užsidėti daugiau jogurto, skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More