Jogurte užkepta vištiena su pomidorais ir mocarela
"Džiaukimės tuo, ką turime, neimdami lyginti: niekuomet nebus laimingas tas, kam neramu, jog kitas yra laimingas."
(Seneka)
Jums reikės:
Vištienos filė (krūtinėlės ar blauzdelių mėsos)
Graikiško jogurto (tiks ir natūralus, didelis indelis)
Mėgstamų prieskonių vištienai
Česnako
Mocarela sūrio
Vyšninių pomidorų
Alyvuogių aliejaus
Prieskoninių žolelių mišinio
Gamybos eiga:
Susipjaustome vištieną gan smulkiais (na nestorais) gabaliukais, įtriname mėgstamais prieskoniais, traiškytu česnaku bei jogurtu. Aš sunaudojau gal pusantros vištos krūtinėlės (nemažos), apie 300 g jogurto, kokias 3 česnako skilteles. Paliekame viską pasimarinuoti bent jau keletai valandų.
Į kepimo indą dedame marinuotą vištieną (su visu marinatu), dar šiek tiek jogurto užpilame ant viršaus, dedame plonais griežinėliais supjaustytą mocarelą (aš sunaudojau 2 standartinius pakelius). Vyšninius pomidorus sutraiškiau rankomis, įpyliau šiek tiek aliejaus bei itališkų žolelių mišinio, viską gerai sumaišiau ir supyliau ant mocarelos sluoksnio.
Visa tai dedame į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame kažkur apie 40-50 min. Pradžioje aš apie 20 min kepiau uždengtame inde, vėliau jį atidengiau ir įjungiau griliaus režimą.
Pateikiant galima ant viršaus užsidėti daugiau jogurto, skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą