Blynai su avižiniais dribsniais ir varške

Blynai su avižiniais dribsniais ir varške

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks kažkur už durų.
(R. Tagorė)

Kažkada sakiau, kad jau atsirinkau šeimos mėgstamus blynus ir daugiau jokių naujų nemėginsiu. Taigi čia kaip su tuo šuliniu, į kurį spjauti nereikia. Priimu iššūkius ir bandau vis naujas blynų rūšis - šį kartą Jūsų teismui blynai su avižiniais dribsniais (tiesa sakant anksčiau niekad nesu panašių kepusi nei ragavusi). Mums jie patiko, tikrai gaminsime dar :)




Jums reikės:
2 kiaušinių
70 g cukraus
žiupsnio cinamono
gero žiupsnio vanilinio cukraus
5 valgomųjų šaukštų avižinių dribsnių
~5 šaukštų miltų (žiurėti reiktų pagal tešlos tirštumą)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
banano
300 g varškės

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame iki purumo su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei cinamonu. Sudedame avižinius dribsnius, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišome. Į tešlą įdedame bananą (aš paprastai dedu visą, o maišytuvas puikiai jį susmulkina) bei įmaišome varškę. Tešlą paliekame kokiai 15 min "subręsti" bei avižiniams dribsniams suminkštėti. Kepame ant nedidelės ugnies keptuvėje su šlakeliu aliejaus arba sviesto. Skanaus!






0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More