Esu išbandžiusi tikrai nemažai įvairiausių varškėčių receptų - na tikrai turiu prisipažinti, retai man jie kada pavyksta. Jau net galvojau prašytis mamos pamokų, kad parodytų kaip gi juos tobulus pasigaminti. Na nesigauna man tokie purūs, minkšti kaip turėtų. Vis kažkokie arba per ploni, arba per sausi ar dar kažkas ne taip... Na bet atradau puikią išeitį ir varškėčiai gavosi praktiškai tobuli - purūs, lengvi, drėgni ir skanūs! O ir stovėti prie keptuvės nereik :) Beje, juos galima kepti dviem būdais, abu pateikiau žemiau.
Idėja: varškėčiai su bananais keksiukų formelėse
Jums reikės:250 g varškės
1 didesnio kiaušinio
1 didesnio banano
žiupsnio druskos
2 valgomųjų šaukštų medaus
3 valgomųjų šaukštų su kaupu miltų
vanilinio cukraus (jei norite)
Gamybos eiga:
Varškę ir bananą sutriname šakute, išmaišome, kartu į masę įmaišome druską, kiaušinį, medų, miltus. Varškėčių masę dedame į keksiukų formeles (aš naudojau silikonines) ir kepame:
- mikrobangėje - didžiausiu pajėgumu apie 4-5 min arba
- įkaitusioje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą