Varškės tortas/ cheesecake'as III

Šitas jau kiek kitoks, nes pagrindas gamintas ne iš sausainių, o tešlos, be to kepamas.. Kreminis, skanus, žodžiu tikrai rekomenduoju pasigaminti tiek ypatingoms progoms, tiek šiaip, kai norisi saldaus. Receptą atradau čia.




Varškės tortas/ cheesecake'as III

Jums reikės (24 cm formai):
Pagrindui:
50 g šalto sviesto
100 g miltų
50 g migdolų miltų (tiesiog susimalkite migdolus be rudosios "žievelės")
50 g cukraus

Varškės sluoksniui:
600 g kreminės varškės (turint paprastą ją reiktų permalti mėsmale ar sutrinti su blender'iu, o šiaip manau galima ir maskarponės sūrį naudot ir pan)
20 g krakmolo
2-3 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (ar kiek mažiau esencijos)
150 g kondensuoto pieno (mažiau nei trečdalio indelio)
citrinos (smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (tik geltonosios dalies) ir sulčių)
4 kiaušinių

Papuošimui: 
Karamelės (kol kas naudojau pirktinę, bet kitą sykį gaminsiu savo)

Gamybos eiga:
Pagrindui susitarkuojame šaltą sviestą (greit greit kol dar nespėjo ištirpti), supilame miltus, cukrų, migdolų miltus ir maišome - aš tam naudojau du paprastus peilius, vis pjausčiau ir pjausčiau tešlą, nes turi gautis tokie smulkūs trupinukai, smėliukas,  - taip darome kol atsibosta, vėliau galima trinti pirštais (bet vėl reik žiūrėt, kad sviestas nepradėtų tirpti) - tešloje neturėtų jaustis sviesto gumuliukų, ji turi būti biri kaip smulkus smėliukas prie jūros :) Gautu smėliuku išklojame formos dugną ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Pagrindą atvėsiname.
Kreminę varškę sumaišome su krakmolu, vaniliniu cukrumi, kondensuotu pienu, citrinos žievele, citrinos sultimis. Kiaušinius gerai išplakame iki purumo, įmaišome į varškės masę. Gautą masę pilame ant pyrago pagrindo ir dedame iki 180 C laipsnių įkaitiną orkaitę 10-iai minučių, tuomet temperatūrą sumažiname iki 140  C laipsnių ir kepame dar apie 35 min. Torto kraštai turėtų būti jau tvirti, o viduriukas dar kiek judantis - viskas gerai. Nuimame torto formos šonus ir pyragą dedame atgal į šiltą, išjungtą orkaitę su kiek praviromis durelėmis valandai laiko.
Vėliau pyragą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą pailsėti per naktį. Prieš patiekiant apipilti karamelės kremu-padažu. Skanaus!






0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More