Grietinėlės keksiukai

Vis tik menas yra kalbėti ir rašyti beletristiką. Kartais paskaitai - paklausai kažką, kalba kalba be perstojo (ar prirašo bala žino kiek), o iš to pasakymo nelabai kokią išvadą pasidarysi. Gal ir smagu kalbėti apie nieką, mokėti visa tai užmaskuoti po kiekvienu įmantrybių sluoksniu, o jei dar kiti klauso išsižioję - išvis jėga! Bet kita vertus, klausai klausai.. ir supranti, kad laikas visiškai veltui praėjo. Na gerai, ką aš čia, prikalbėjau niekų ir užteks :) Taigi, keksiukai.. Šiuos keksiukus galima sujungti į vieną keksą. Beje kaip pagrindą jau esu kepusi "Negro bučinį" - ten buvo šio kekso interpretacija su įvairiais, taip liaudiškai tariant "pribambasais", priedais. Keksiukai lengvi, gaivūs, manau drąsiai galima dėti ir uogas į šio kekso tešlą, labai tiktų citrinos ar apelsino žievelė, gal net šokolado gabalėliai...




Grietinėlės keksiukai

Jums reikės:
3-4 kiaušinių (priklausomai nuo dydžio)
200 g cukraus
1-2 šaukštelių vanilinio cukraus arba ekstrakto
žiupsnelis druskos
350 g riebios grietinėlės
230 g miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Gamybos eiga:
Kiaušinius iki purios, gan standžios masės išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska (bent 5 min plakame). Grietinėlę paplakame iki šiek tiek puresnės masės, putų, bet tikrai nereikia iki standumo, tada įpilame į kiaušinių masę ir dar minutėlę paplakame. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir atsargiai įmaišome į kiaušinių-grietinėlės masę. Kepimo formas patepkite sviestu, pabarstykite miltais, supilkite tešlą ir kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min (priklauso nuo formų).


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More