Varškės apkepas su morkomis

Pratęsiant įdomesnių varškės apkepų temą, siūlau pasigaminti šį apkepą - lengvai pagaminamas, ir skanus, ir sveikas, ir puikus būdas sumaitinti šiek tiek daržovių jų nevalgantiems (anksčiau esu pateikusi ir moliūgų apkepo receptą). Iš nurodytų kiekių pavalgyt užteks 2,5 žmogeliuko. Nuotraukos kažkaip nespėjau padaryt, bet ką ten ir fotografuosi - lengvai oranžinės spalvos apkepas :)



Varškės apkepas su morkomis

Jums reikės:
~300 g varškės
2 didesnių kiaušinių
3 valgomųjų šaukštų cukraus
50 g sviesto
1 didelės morkos
2-3 valgomųjų šaukštų manų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Gamybos eiga:
Varškę petriname (tą dariau su smulkintuvu, blenderiu, kitaip sakant). Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių, trynius sudedame į varškės masę, kartu dedame ir cukrų, išmaišome. Morką sutarkuojame smulkia, morkine tarka, sudedame į varškės masę. Sviestą sutarkuojame su smulkesne burokine tarka (tarpine tarp morkinės ir burokinės), įmaišome į varškės masę. Į šią masę taip pat įmaišome manus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų kartu su druska bei atsargiai įmaišome į varškės masę. Kepimo formą ištepame sviestu bei pabarstome džiuvesėliais, supilame varškės apkepo masę. Kepame apie 35 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

P.S. Anksčiau esu panašiu principu dariusi apkepą, tik vietoje morkų dėjau persimono tyrę (sunaudojau 3 persimonus, dėjau kiek daugiau manų), buvo skanu, tad nebijokite eksperimentuoti ir Jūs!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More