Moliūgų pyragas su marcipanais

Kaip visad, nuo rudens namuose atsiranda moliūgai.. Kaip visad, iš jų ruošiu sriubą, troškinius, tyres vaikams ir pyragus. Šį kartą pateiksiu įdomesnio pyrago receptą, kurį paragavus nepasakytum, kad jis moliūgų :) Skanus, drėgnokas, greit "išgaravo" iš lėkštės, kas yra puikus įvertinimas.




Moliūgų pyragas su marcipanais

Jums reikės:
~300 g moliūgo
1 arbatinio šaukštelio sodos
200 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (ar esencijos)
100 ml aliejaus
300 g miltų
pusės citrinos sulčių
150 g mėgstamų džiovintų vaisių (dėjau mirkytus abrikosus, mango, papajas)
1 arbatinio šaukštelio tarkuotos mandarino žievelės
~150 g marcipanų masės (manau nieko nenutiks, jei dėsite tiesiog trintus migdolus)
kelių lašų migdolų esencijos

Gamybos eiga:
Moliūgą sutriname iki tyrelės (tą dariau smulkintuvo pagalba), sudedame sodą ir paliekame trumpam (turi suputoti). Aliejų išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sumaišome su miltais bei moliūgo tyre. Į gautą masę taip pat įmaišome likusius produktus, supilame į pageidaujamą formą ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More