Pynutės su Rikotos sūriu
Žmogus laimingas ne dėl to, ką jis turi, bet dėl to, kas jis yra.
(Čechovas)
Kažkaip su šaltuoju sezonu noras ateina visokių bandelių išsikept, šį kartą mėginau pynutes su Rikotos sūriu. Čia svarbu nepadauginti miltų (kas nutiko man), nes bandelės gali tapti kietokos. Tešla turi būti minkšta.
Jums reikės:
1 kiaušinio
100 g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai su kaupu vanilinio cukraus
150 g rikotos sūrio
80 ml pieno (plius dar šiek tiek)
20 ml aliejaus
300 g miltų
3 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
Gamybos eiga:
Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio, - baltymą išplakame iki standžių putų su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudedame rikotos sūrį, vėl gerai išmaišome, supilame aliejų, pieną, vėl kartu išmaišome. Į gautą masę įsijojam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išminkome ir uždengę palaikome apie valandą.
Vėliau tešlą padaliname į keletą rutuliukų, iš kurio formuosime ilgą virvelę, o virveles paėmę po tris pinsime i kasytes. (prisiminę vaikystę).
Išplakame kiaušinio trynį, įpilame šlakelį pieno ir patepame pynutes. Pabarstome cukrumi ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą