Nekeptas varškės tortas

Nekeptas varškės tortas


Kvailas kaltina kitus. Protingas - pats save. Išmintingas nekaltina nieko.

Nemažai nekeptų tortų darau vasaros metu. Gaila, kol kas receptais nepasidalinsiu, nes vaizdinė medžiaga seniai jau suvalgyta :) Bet kaip bazę galima naudoti šį receptą (na tų nekeptų tortų receptų tikrai daug skirtingų yra), ją galima pagardinti trintų uogų drebučiais ir pan. O čia tiesiog paprastas, tačiau neprastas nekeptas varškės tortukas. Kokiai nors progai arba tiesiog šiaip, kai norisi ko nors saldaus :)



Jums reikės:
220 g sausainių (Jūsų mėgstamų, galima šokoladinių ar pačių paprasčiausių, aš naudojau "Gaidelis" sausainius)
100 g sviesto
100 g riešutų (naudojau lazdyno)

Želatinos (kiek reiktų sustangdinti 500 ml skysčio, žiūrėkite pagal gamintojo nurodytas instrukcijas. Aš šį kartą naudojau 2,5 arbatinio šaukštelio agar-agaro)
250 g grietinėlės
2-3 valgomųjų šaukštų cukraus
500 g kreminės varškės
0,5 ar kiek daugiau indelio sutirštinto kondensuoto pieno
0,5 citrinos žievelės (smulkiąja tarkos dalimi nutarkuoti tik geltonąją žievelės dalį)
1-2 valgomuosius šaukštus vanilinio cukraus

Gamybos eiga:
Dedame riešutus ant įkaitintos keptuvės ir lengvai pakepiname (nereikia aliejaus ar pan), atvėsiname. Su smulkintuvu susmulkiname sausainius bei atvėsusius riešutus (riešutus galima stambiau kiek palikti, nebūtinai iki miltų sutrinti), ištirpiname sviestą ir viską drauge sumaišome. Dedame į formą, suslėgiame stikline ir padedame į šaldytuvą kokiai valandžiukei.

Želatiną užmerkiame nedideliu kiekiu vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo. Varškę sumaišome kartu su kondensuotu pienu, citrinos žievele bei vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpiname, šaukštą po šaukšto į indelį su želatina dedame grietinėlės masę ir išmaišome, tada sumaišome su visa grietinėle ir galiausiai grietinėlės masę išsukame kartu su varškės mase bei dedame ant sausainių pagrindo. Tortuką dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, geriausiai palikti per naktį. Puošiame kaip patinka. Valgome! :)




0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More