Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 


"Didysis gyvenimo tikslas - numirt jaunam, bet kiek įmanoma vėliau..."

...arba kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus (po vakar gamintų maskarponės sausainių, kurių jau šiandien nebeliko :))... Masčiau ką gi padaryti su baltymais - išmest kažkaip gaila, kiaušinienės kepti nesinori. Pirma mintis buvo aišku iškepti morenginių pyragaičių, ale kažkaip patingėjau. Nu ir ką, galima gi kažką nesaldaus, tinkančio prie alaus ar vyno pasigaminti! Šiaip čia greičiau idėja, nes naudoti galima tik kaip bazinį gaminį, jį papildant norimais priedais - kumpiu, pomidorais, alyvuogėm, prieskoninėm žolelėm ir pan. Tiesiog šį kartą dariau visišką eksperimentą, todėl net ir nesvėriau kiek ko dėjau, nes nebuvau tikra ar gausis kas :)



Jums reikės:
Kiaušinio baltymų (man buvo likę dveji)
druskos
tarkuoto sūrio (sunaudojau gal kažkur apie 50 g tarkuoto Džiugo)
pipirų
miltų (na dėjau net nežinau, gal kokius 3-4 šaukštus)

Gamybos eiga:
Plakam baltymus kol suputoja, tada įberiam druskos ir plakam kol masė taps standi. Tada pamažu dedam sūrį, pipirus vis pamaišom ir galiausiai miltus. Kepti reiktų iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol pradės gelsti, vėliau, norint kad jie šiek tiek apskrustų, temperatūrą galima kiek padidinti. Skanaus!

P.S. aišku iš tokio mažo kiekio gavosi tik 6 rutuliukai..

1 komentarai (-ų):

Mantas Drobnys rašė...

Puikus užkandis prie vyno, alaus

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More