Sluoksniuotos lazdelės su kumpiu ir sūriu
"Mėgstu gyvenimą. Čia yra ką veikti."
(Ronnie Shakes)
Šias lazdeles yra ypatingai pamėgę keletas mano draugų. Man jos irgi labai patinka, pasigaminti paprasta, skanu, nereikia nieko ypatingai pasiruošti, o puikiai tinka prie trintos sriubos, alaus, vyno ir šiaip skanu. Tiesa sakant čia pateiktas dviejų rūšių lazdelių receptas, galite gaminti abi, arba pasirinkti kurias nors, priklausomai nuo jūsų skonio ar šaldytuve turimų produktų.Jums reikės:
Sluoksniuotos tešlos
Kumpio (plonai pjaustyto, pvz Jamon'o ar pan)
Sūrio (galima naudoti tarkuotą Džiugą, parmezaną ar pan)
Kiaušinio
Kmynų (nebūtina)
Gamybos eiga:
Pradžiai aptarsiu lazdelių su kumpiu gamybą:
Iškočiojame du vienodus sluoksniuotos tešlos lakštus (taip plonai, kaip patiems patogiau). Vieną iš jų patepame kiaušinio plakiniu, vieną šalia kito sudedame kumpio griežinėlius, stengdamiesi tarp kumpio nepalikti tuščių tarpų. Kitą tešlos lakštą irgi patepame kiaušinio plakiniu ir dedame ant viršaus (kiaušiniu žemyn). Atsargiai paspaudžiame rankomis, kad geriau prisispaustų lakštai bei priliptų kumpis. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu bei padarome nedideles įpjovas peiliu (tik vos įpjauname tešlos paviršių). Dedame keletai minučių į šaldymo kamerą sustingti, kad vėliau būtų lengviau supjaustyti.
Sustingus tešlai išimame iš kameros ir supjaustome pailgomis, maždaug centimetro pločio lazdelėmis.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min arba kol pagels.
Lazdelės su sūriu:
Lengvai pakočiojame sluoksniuotos tešlos lakštą, užtepame kiaušinio plakiniu bei pabarstome tarkuotu sūriu. Taip pat galima pabarstyti druskos, kmynų. Lakštą supjaustome maždaug centimetro pločio lazdelėmis, kurias galima susukti (jei kam taip patinka). Dedame į šaldymo kamerą keletai minučių.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min arba kol pagels.
1 komentarai (-ų):
Labai greitai nuo stalo dingstantis užkandis :D
Rašyti komentarą