Čeburėkai

Čeburėkai


"Kuo ledas plonesnis, tuo labiau norisi sužinoti ar jis atlaikys."
(Henris Vileris Šo)

Man karts nuo karto norisi kažko tokio... Na ne tai, kad nelabai sveiko, bet tiesiog.. Šį kartą nusprendžiau išsikepti čeburėkų. Man jie šiaip visai patinka, tik kur mieste įsigyti jų skanių - aš nežinau, tad ir kepu namie. Paprastai juos ruošdavau šiek tiek pagal kitą receptą (būna receptų, kur tešlai naudojama varškė ir t.t.), bet šį kartą dariau viską daug paprasčiau - dariau paprastą koldūnų tešlą. Aišku, norint viską daryti kiek mandriau, į tešlą galima pilti degtinės šaukštą-du, kad riebalų taip neprigertų ir pan, bet aš tiesiog mažai tų riebalų naudoju :)



Čeburėkų (ta pati tešla puikiai tinka koldūnams!) tešlai reikės (jos užteks 8 nemažiems čeburėkams):
1,5 stiklinės miltų
1,5 šaukšto aliejaus
0,5 stiklinės virinto karšto vandens
druskos

Gamybos eiga:
Sumaišome visus tešlos komponentus ir minkome minkome minkome kol tešla tampa elastinga. Iš principo tai paprastesnis plikytos tešlos variantas. Iš tos tešlos atgnybame maža gabalėlį ir kočiojame kol tešla pats plonytė. Norint gauti tobulą formą, galima pasiimt kokią lėkštę ar dubenėlį ir pagal jį atpjauti apskritimą, iš kurio bus daromas čeburėkas, bet aš šį kartą tokiais žaidimais neužsiėmiau, gražiai jie man ir taip susilankstė ir susivalgė :)

Įdarui reikės:
Kiaulienos sprandinės
Pipiriukų
Druskos
Svogūno
Česnako

Gamybos eiga:
Sumalam kiaulienos sprandinę, sudedam mėgstamus prieskonius, pakepintą svogūną, česnaką, viską sumaišome. Norint, kad įdaras būtų sultingesnis, į faršą galima įpilti kefyro arba paprasto vandens. Aišku įdarą galima pasirinkti ir kitokį, naudoti kalakutienos ir t.t. faršą, žodžiu kaip tik patinka.
Ant iškočioto tešlos apskritimo vienos pusės dedame faršo.

Perlenkiam perpus ir užspaudžiame kraštus.

Sutvirtiname kraštus šakute.

Čeburėkus kepame keptuvėje ant aliejaus kol gražiai apskrus. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More