Kiaulė apelsinų pataluos

Norėjosi kažko neįmantraus, bet tuo pačiu ir įdomesnio šventinei vakarienei.. Interneto platybėse aptikau įdomų receptą (čia), tad nusprendžiau nieko nelaukdama ir paruošti. Skanu, sultinga, nesudėtinga!




Kiaulė apelsinų pataluos arba kiaulienos išpjova apelsinų padaže

Jums reikės:
1-2 kiaulienos išpjovų (priklausomai nuo dydžio ir valgytojų skaičiaus)
3-4 didesnių sultingesnių apelsinų
2-3 valgomųjų šaukštų medaus
mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
3-4 česnako skiltelių
120 ml grietinėlės (galima keisti kokiais 5 valgomaisiais šaukštais grietinės)
2-3 valgomųjų šaukštų garstyčių

Gamybos eiga:
Išspaudžiame apelsinų sultis, kurias sumaišome su alyvuogių aliejumi, medumi, mėgstamais prieskoniais, pipiriukais, išspaustom česnako skiltelėm. Gautą skystį supilame ant išpjovos ir paliekame marinuotis per naktį. Idealiausia, kad visa mėsa būtų apsemta.
Pasimarinavusią mėsą padruskiname ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min (priklauso nuo mėsos storio). Iškepusią mėsą išimame, uždengiame folija ir paliekame "pasiilsėti" kambario temperatūroje bent 10 minučių. Tuo metu ruošiame padažą. Visą marinatą pakaitiname puode kol skysčio sumažėja, o padažas pats sutirštėja. Tada įdedame grietinę arba grietinėlę, garstyčias ir pakaitiname dar minutę kitą. Išpjovą supjaustome norimo dydžio gabalėliais, juos apipilame padažu ir pateikiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More