Girta įdaryta sprandinė

Šiaip mėsos šmotus kepti yra nesudėtinga, iš jos galima daryti įvairius vyniotinius, kuriuos po to taip pat skanu valgyti ir šaltus, kaip ir pateikti karštam patiekalui. Šį kartą ne visai vyniotinis, bet toks lengvas variantas, mėsytė gaunasi sultinga, ypatingo skonio. Idėją radau čia.




Girta įdaryta nugarinė

Jums reikės:
Sprandinės šmotelio (manau galima keisti ir kita dalimi, pvz nugarine)
Česnako skiltelių
Mėgstamų prieskonių
Aliejaus
Džiovintų slyvų
Džiovintų abrikosų
Rūkytos arba šviežios, plonai pjaustytos šoninės
Beveik puslitrio alaus (naudojau tamsųjį dėl sodresnio skonio)

Gamybos eiga:
Sprandinę įtriname spaustais česnakais, mėgstamais prieskoniais, pipiriukais, aliejumi ir paliekame pasimarinuoti bent jau keliom valandom, o geriausiai pernakt.
Susirandame ilgiausią peilį ir išilgai, maždaug ties sprandinės viduriu duriame dvi skyles. Jei nepavyko "pradurti" kiaurai, tą patį padarykite ir iš kito galo. Slyvas ir abrikosus šiek tiek palaikome karštame vandenyje, kad suminkštėtų. O dabar tiesiog į vieną mūsų pradurtą skylę mėsoje kišame slyvas, o į kitą abrikosus. Užpildome abi skyles.
Mėsą apvyniojame šoninės gabaliukais bei aprišame virvele, kad palaikytų formą. Dedame į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę formoje, kurią išklojome folija.

Po 15 min ant mėsos užpilame kokį ketvirtadalį alaus, o vėliau vis kas 15 min sulaistome papildomu alumi arba pačioje formoje esančiu skysčiu. Mėsą kepame apie 60-80 min (priklauso nuo mėsos "storio"), aš kepimo metu dar ir tą gabalą apverčiau. Svarbu nepamiršti dažnai sulaistyti, kad mėsa būtų sultinga.
Iškepusią mėsą ištraukiame iš orkaitės, uždengiame folija ir paliekame dar 10-15 min "pailsėti". Valgome šaltą arba karštą su norimu garnyru. Skanaus!




0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More