Vyne marinuota jautiena

Kartais visai patogu kepti-marinuoti mėsos gabalus. Visų pirma, nereikia stovėti prie viryklės, lakstyti, vartyti - pašovei visą gabalą į orkaitėje, o po to tiesiog išimi ir mėgaujiesi. Šį kartą pateiksiu receptą mėsos, kurią marinuoti reikia 2-3 dienas vyne :)




Vyne marinuota jautiena

Jums reikės:
~ 1kg jautienos kumpio
2 Svogūnų
2 Morkų
3 Obuolių (rūgštesnių)
1 poro
1/4 saliero šaknies
2 šaukštų balzaminio acto
0,5 L raudono sauso vyno
~100 ml sultinio
keletos česnako skiltelių
lauro lapelių
gvazdikėlių
kadagio uogų
žiupsnio cukraus
druskos
šviežiai grūstų pipirų
pomidorų tyrės
miltų

Gamybos eiga:
Svogūnus, morkas, porą, saliero šaknį, obuolius supjaustome griežinėliais. Sumaišome vyną, actą, sultinį, užpilame ant mėsos bei daržovių, suberiame prieskonius (isskyrus pomidorų tyrę ir miltus, kurių reikės vėliau), "paminkome" mėsą ir paliekame marinuotis 2-3 dienas.
Pasimarinavusią mėsą nusausiname, apibarstome miltais ir pakepiname ant keptuvės iš visų pusių. Išimame daržoves ir obuolius iš marinato ir taip pat lengvai pakepiname. Užpilame pomidorų tyrę bei kelis marinato šaukštus. Visą marinatą, daržoves, mėsą dėti į troškintuvą (ar kokį indą su dangčiu) ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5-2 val (priklauso nuo mėsos storio).
Iškepusią mėsą ištraukus iš orkaitės palaikyti kambario temperatūroje bent 10 min, tik tada galima pjauti. Skystį nuo mėsos kepimo kartu su daržovėmis sutrinti, pašildyti ant keptuvės kartu su pakepintais miltais kol sutirštės ir pateikti kaip padažą prie mėsos. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More