Keksas "Negro bučinys"

Na va, varčiau varčiau receptus, užverčiau visus ir padariau pagal save :) Kadangi niekaip pavadinimo nesugalvojau, pasitelkiau draugus ir taip gimė "Negro bučinys" :) Nežinau, gal E. su negru bučiavosi, kad tokias asociacijas sukėlė :D Žinau, kad yra saldumynas tokiu pavadinimu, tai čia ne tai, bet tamsus su baltu :) Nieko sudėtingo, bet skanu, tad pasiraitom rankoves ir pirmyn!




Keksas "Negro bučinys"

Jums reikės:
Keksui:
3 didesnių kiaušinių
vanilės (cukraus ar ekstrakto)
180 g cukraus
350 g riebios grietinėlės
230 g miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
3-4 valgomųjų šaukštų kakavos

Pertepimui:
1,5 valgomojo šaukšto želatinos
150 g riebios grietinėlės
250 g maskarponės sūrio
0,5 indelio kondensuoto pieno

Glajui:
~100 g šokolado (naudojau juodąjį, bet dėl spalvinio derinio dabar naudočiau baltąjį)
~50 ml grietinėlės
2 valgomųjų šaukštų Vana Tallinn (ar kokio kito grietinėlės ar pan) likerio
(galima dar kavos dėti ar pan)

Gamybos eiga:
Pirma pasiruošiame keksą. Kiaušinius išplakame iki purios masės (5 min) su vaniliniu bei paprastu cukrumi. Grietinėlę lengvai paplakame kol ji suputoja (nereikia iki standžios masės), sumaišome su kiaušinių mase. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei kakava ir palengva įmaišome į kiaušinių-grietinėlės masę. Viską pilame į kekso formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 -40 min.
Kol keksas kepa pasiruošiame pertepimą - užmerkiame nedideliu vandens kiekiu želatiną, paliekame, kad ji išbrinktų, vėliau ištirpiname kaitindami ant mažos ugnies. Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Maskarponės sūrį sumaišome su kondensuotu pienu, įmaišome grietinėlę. Atvėsiname želatiną, po truputį į indą su želatina dedame pertepimo masę ir vis maišome. Realiai kažkur sudėti reiktų apie 4-5 šaukštus tos masės (po kiekvieno pamaišant, kad temperatūra suvienodėtų) į želatiną, tada  jau želatinos masę galima sudėti į bendrą pertepimo masę ir gerai išmaišyti.
Atvėsusį keksą perpjaunam per pusę, užtepame pertepimo masę ant vienos dalies, kita uždengiame ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (realiai bent kelių valandų reiktų).
Kai sustings masė, pasiuošiame glajų - ant garų vonelės ištirpiname šokoladą kartu su grietinėle ir likeriu, šiek tiek atvėsiname ir pilame ant kekso viršaus.
Kai sustings galima valgyti, skanaus!

1 komentarai (-ų):

Agnė rašė...

Atrado skaniai, net seile tista... Bandysiu

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More