Krevetės, troškintos vyne

Kartais šeimą reikia palepinti ir labiau gurmaniškais patiekalais. Šį kartą bevartydama begales receptų susigundžiau paruošti krevetes. Tiesa sakant nelabai daug jų receptų esu bandžiusi, ne taip dažnai ant stalo pas mus jos būna. Bevartant užsienio receptų tinklalapius akys užkliuvo už patiekalo, pavadinimu Shrimp Scampi, na ką, jų lietuviškąją versiją ir paruošiau :)




Krevetės, troškintos vyne arba Shrimp scampi lietuviškai

Jums reikės:
Krevečių (priklauso nuo valgytojų, 2 valgytojams nupirkau 400 g nevalytų ir nevirtų krevečių)
Alyvuogių aliejaus kepimui
Paprikos (nebūtina, bet jos sunaudojau gal trečdalį)
Česnako (2-3 skiltelių)
Baltojo sauso vyno (gal kokią stiklinę supyliau)
Citrinos sulčių (užteko pusės)
Sviesto (gal 50 g)
Druskos
Pipirų (galima čili pipiriukus naudot, tikrai nepamaišytų aštrumas)
Prieskoninių žolelių (naudojau itališkų prieskoninių žolelių mišinį)
Petražolių

Gamybos eiga:
Išdorojam krevetes - nuimam galvas, kiautus, tikrai nesudėtingas darbas :) Jas nuplauname, nusausiname. Įkaitinam keptuvę (geriausiai storu dugnu, gilesnę), įpilam aliejaus, apkepiname krevetes (jos įgauna rausvą spalvą, nebelieka permatomos) - tam užtruksite gal kokias 5-6 min. Išimam krevetes iš keptuvės. Supjaustome papriką kubeliais, sutraiškome smulkiai česnaką, sudedame į keptuvę (jei reikia, įpilame dar šiek tiek aliejaus) ir švelniai apkepiname (česnakas neturi paruduoti). Supilame vyną, jį pagariname šiek tiek iki kol užvirs, supilame citrinos sultis. Po truputį maišant sudedame sviestą (jis neturėtų atsiskirti nuo likusio padažo, jei riebalai vis tik atsiskyrinėja, vadinasi troškinate per karštoje temperatūroje). Įberiame druskos, pipirų, prieskonių, sudedame atgal krevetes, pjaustytas petražoles ir uždengę kartu patroškiname dar kelias minutes.

Ruošiame skrandžius maistui :)
Puikiai tinka su:
 - norintiems sočiau - virtais makaronais (spagetti ar pan)
 - norintiems užkąsti - su paskrudinta balta duona (Ciabatta ar pan) - ją reiktų mirkyti į padažą ir valgyti kartu su krevetėm.
Na ir aišku puikiai tinka baltas vynas!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More