Florentinai

Florentinai


Florentinų būna pačių įvairiausių, tad nepabijokite eksperimentuoti ir jūs! Jie puikiai tiks ištuštinti džiovintų vaisių, riešutų ir pan sandėliukui.



Jums reikės:
60 g sviesto
150 g cukraus
20 g miltų
130 ml riebios grietinėlės
400 g įvairiausių riešutų, sėklų, džiovintų vaisių, uogų (aš dėjau migdolų plokšteles, sezamo, moliūgo sėklas, kokoso drožles, džiovintas spanguoles, papajas ir berods mango...)

Gamybos eiga:
Sviesta, cukrų bei miltus nuolat maišant kaitinti ant mažos ugnies kol virs vientisa košele. Tada po truputį maišant supilame grietinėlę ir viską gerai išmaišome. Sudedame likusius ingredientus ir dar šiek tiek pakaitiname. Masę šiek tiek atvėsiname ir dedame arba į keksiukų formeles (aš dėjau į popierines, bet man kažkodėl sunkiai nuo jų nusilupo popierius vėliau, kitą sykį mėginsiu dėti į silikonines arba metalines formeles), arba tiesiog šaukštu formuoti mažiukus blynelius (aišku paspaudžiant, kad nesigautų oro tarpų). Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More