Bemielė varškinė Velykų boba - arba tiesiog labai gardus varškės keksas su džiovintais vaisiais

Šių metų Velykoms norėjau kokių tradicinių, tačiau netradicinių Velykinių patiekalų. Buvau išsirinkusi nemažai įvairiausių receptų šiai progai, tačiau visų jų nusprendžiau neruošti - tiesiog niekas tiek daug nesuvalgytų. Vienas iš tų patiekalų, kurie puikavosi ant stalo - bemielė Velykų boba - puikiai tinka Velykoms, tačiau tikrai papuoš bet kurį saldų stalą - labai gardu. Tiesa, šio pyrago ypatumas - jį rekomenduoju išsikepti ir palaikyti kokias 5 dienas - skonis bus daug brandesnis, aišku jei norite valgyt čia ir dabar - prašom, brandinti jo tikrai nebūtina.





Bemielė varškinė Velykų boba - arba tiesiog labai gardus varškės keksas su džiovintais vaisiais

Jums reikės:
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus pudros
120 g varškės
200 g sviesto
1 stiklinės bulvių krakmolo
1 stiklinės miltų
1 arbatinio šaukštelio sodos
1 stiklinės džiovintų vaisių (aš dėjau vyšnias, razinas, slyvas, abrikosus ir dar kažkokius likučius)
100 g mėgstamų susmulkintų riešutų (dėjau anakardžius, smulkinau taip vadinamame "blenderyje" iki stambių trupinių)

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame iki purios masės kartu su cukraus pudra, sudedame šakute sutrintą varškę (jei naudojate varškės masę, to daryti aišku nereikia), krakmolą. Sviestą ištirpiname, pravėsiname ir įmaišome į kiaušinių - varškės masę.  Sudedame miltus, actu nugesintą sodą, supjaustytus džiovintus vaisius bei smulkintus riešutus. Kepimo formą ištepame sviestu (jei naudojame ne silikoninę) ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Dekoruojame kaip patinka - aš naudojau cukraus pudros ir citrinos sulčių glajų, į kurį įpyliau šiek tiek žemuogių sirupo (liko nuo šaldytų uogų atitirpinimo) dėl rožinės spalvos bei papuošiau savo gamybos šokoladiniais "kiaušinukais". Beje, valgiau jį tiek iš karto, tiek praėjus 5 paroms - skanu bet kuriuo atveju. Skanaus!







0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More