Omletas su špinatais

Omletas su špinatais


Niekas savaime nėra nei gražu, nei bjauru, - bet gražu, jei daroma gražiai, ir bjauru - jei bjauriai.
(Platonas)

Manau kiekvienas žmogus pusryčiams (o kartais ir ne tik jiems) vienokia ar kitokia pateikia kiaušinius - virtus, keptus ar pan. Omletą pamenu dar iš savo jaunystės dienų, kai mokykloje mergaitės lankydavo kulinarijos (ar kaip jie ten vadinasi) pamokas, o berniukai eidavo meistrauti visokių niekų į dirbtuves. Tada aš išmokau pirmą kartą paruošti omletą. Gaila, bet nepamenu kaip tiksliai jį darydavau, bet buvo skanu. Tiesa, pamenu, kad dėdavau miltus. Dabar kažkaip surandu tik kiek kitokius receptus, kitokį aprašysiu ir čia.



Jums reikės:
Kiaušinių (bent jau 2-3 kiaušinius skirkite vienam valgytojui)
Šlakelio pieno (priklausomai nuo kiaušinių kiekio, bet tiesa sakant niekad nematavau kiek to pieno pilu- tiesiog užbalinu kiaušinius)
Druskos
Pipirų
Sviesto
Špinatų

Gamybos eiga.
Lengvai išplakame kiaušinius, sudedame druską, pipirus, įpilame pieno ir dar šiek tiek paplakame. Ant keptuvės ištirpiname sviestą, sudedame špinatus (sveikus arba pjaustytus - kaip Jums patogiau), lengvai juos apkepiname (kai pradeda šiek tiek trauktis) ir supilame kiaušinienę. O dabar galima kepti dvejopai - arba vis pastoviai pamaišant arba nemaišant, o tiesiog apverčiant. Jei renkatės pirmąjį variantą, maišyti reikės pradėti vos tik pradės "užsitraukinėti" apačia, tada tą labiau standesnę dalį stumkite su  lopetėle į keptuvės centrą, skysta eis link išorės, vos apačia vėl pradeda "užsitraukinėti", vėl su mentele stumiame ją link centro ir t.t.
Norint vientiso omleto, supylus kiaušinių plakinį keptuvę reiktų uždengti ir leisti vos vos apačiai apkepti (perkepint nereikia, nes tada jis bus sausas) ir apversti tik kartą. Yra dar ir kitas būdas -  kepti orkaitėje, bet keptuvėje man viskas paprasčiau ir greičiau gaunasi. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More