Kalėdiniai sviestiniai-migdolų sausainiukai
Migdoliniai sausainiukai labai tinka šaltuoju periodu. Ypač Kalėdoms. Beieškant skaniausių migdolinių (marcipaninių) sausainių tenka bandyti įvairius receptus. Čia pateiksiu vieną jų. Sausainiukai skanūs, trapūs. Bet ar patys skaniausi nežinau, nebe visų skonius prisimena mano ekspertai :)
Jums reikės:
200 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus (arba mažiau ekstrakto)
1 kiaušinio trynys
250 g miltų
100 g smulkiai sumaltų migdolų (jei migdolai dar su rusva odele, ją reikia nuimti pamirkius migdolus karštame vandenyje)
cukraus pudros pabarstymui
Gamybos eiga:
Sviestą iki purios masės išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudedame kiaušinio trynį, miltus ir migdolų miltus. Palaikome šaldytuve kelias valandas ir kepame iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~12 min (kol sausainiai lengvai pagels). Atvėsusius pabarstome cukraus pudra, ragaujame!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą